Kremasto, hladno, slatko kiselo, čokoladno, brzo gotovo…super način za iskoristiti stare banane

Podloga
- 120g badema
- 20g kakaa u prahu
- 30g osenih pahuljica
- prstohvat soli
- 35g javorovog sirupa
- 30g otopljenog kokosovog ulja
Banana sloj
-
3 banane
-
80g mleka
- 20g kakaa
- 150g otopljene tamne čokolade
- grčki jogurt za posluživanje
Priprema
Bademe kratko tostirajte u suvom tiganju na srednje jakoj vatri, oko 5 minuta, povremeno mešajući da ne zagore. Ostavite ih da se ohlade.
U blender ili seckalicu stavite tostirane bademe, ovsene pahuljice, kakao i prstohvat soli. Usitnite pa prebacite u posudu i dodajte otopljeno kokosovo ulje i javorov sirup. Sve dobro promešajte kašikom.
Smesu prebacite u kalup za banana hleb obložen papirom za pečenje i dobro je utisnite i poravnajte površinu. Stavite u frižider dok pripremate banana sloj.
U blender stavite banane, mleko, kakao i otopljenu tamnu čokoladu. Blendajte dok smesa ne postane glatka i kremasta.
Izlijte na podlogu pa poravnajte površinu i stavite u frižider da se stvrdne, najbolje preko noći.
Pre posluživanja, izvadite kolač iz kalupa i secite. Poslužite uz veliku kašiku grčkog jogurta.
Prijatno!
Pogledajte i video: