Postoji dosta namirnica, koje pomažu u prevenciji i lečenju bakterijskih infekcija i tako praktično zamenjuju antibiotike.
Beli luk
Beli luk sadrži alicin, bezbojnu, uljastu materiju, koja uništava stafilokoke, streptokoke. Takođe i bacile nekih bolesti kao što su dizenterija i tifus. Bolje pomaže ako se jede presan, termički neobrađen. Preventivno bi trebalo uzimati po dva čena dnevno, a u slučaju infekcije četiri čena.
Pročitajte još: Umor, nestabilna težina, problemi sa zdravljem: Šta sve ukazuje na to da se malo krećemo?
Brusnica
Brusnica sprečava prijanjanje bakterija za zidove sluzokože. Zato se najviše koristi u prevenciji urinarnih infekcija, posebno onih izazvanih bakterijom ešerihijom koli.
Kupus
Osim što sadrži dosta vitamina C, kupus je i odličan prirodni antibiotik. Ovo posebno važi za kiseo kupus, pošto se antibakterijske moći ove biljke povećavaju nakon procesa fermentacije.
Foto: Deposit
Pročitajte još: Miteseri, akne i ostala ZLA na licu: Tri ZAKONA koja moraju tinejdžeri da poštuju
Origano
Origano, koga najviše poznajemo u ulozi začina i tako ga i koristimo, zbog izrazitih antibakterijskih svojstva, efikasan je i u sprečavanju bolesti probavnog sistema.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU