Oglas
· · Komentari: 0

IZBACITE IH IZ ISHRANE: Namirnice koje žene posle 40. godine ne treba da jedu

Ruska nutricionistkinja Zuhra Pavlova tvrdi da se nakon napunjenih jubilarnih 40 godina i te kako naziru posledice nepažnje iz mladosti.

1742830002_Foto-Shutterstock-ishrana.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Jedna od važnih prekretnica u životu sigurno je jubilarni 40. rođendan. Tada je, savetuju nutricionisti, pravo vreme i za promenu ishrane, jer neke namirnice moraju da se izbace iz jelovnika.

Ruska nutricionistkinja Zuhra Pavlova tvrdi da se nakon napunjenih jubilarnih 40 godina i te kako naziru posledice nepažnje iz mladosti. Međutim, nije u pitanju ništa što zdrave navike ne mogu da reše i pomognu vašem telu da izbegne probleme sa srcem, jetrom, zglobovima i viškom kilograma.

„Čips i gazirana pića možete da zaboravite. Raznovrsna ishrana neophodna je da biste pre svega čitav organizam održali u zdravom stanju. Da biste to postigli morate jesti grašak, pasulj, sočivo, leblebije, žitarice i mlečne proizvode”, objašnjava Pavlova i dodaje da je neophodno da na našem jelovnikom često bude: morska riba, pečurke, grejpfrut, zeleno povrće, heljda, orasi, brokoli, ali i kurkuma i kumin.

Takođe, nutricionistkinja ističe da je važno da konzumiramo što više vode, jer ona igra glavnu ulogu u funkcionisanju organizma. Pored vode, biljni čajevi su takođe poželjni u svakodnevnoj ishrani, piše CityMagazine.

Šta ne treba jesti nakon 40. godine?

Smanjenje unosa šećera je osnova zdravijeg života.

Oglas

„Šećer je jedna od namirnica s visokim glikemijskim indeksom. Ubrzava starenje mozga, odlično je ‘pogonsko gorivo’ za maligne ćelije. Oštećuje proteine ​​vezivnog tkiva, što stari kožu, krvne sudove i unutrašnje organe. Svakako morate da se odreknete sokova i peciva. Takođe, pokušajte da smanjite beli hleb, testeninu, beli pirinač i žitarice”, objasnila je Pavlova.

Doktorka je podsetila na štetu koju brza hrana može naneti, jer, kako objašnjava, prerađena i pržena hrana, naročito meso, uzrokuje upalu jetre, krvnih sudova i zglobova, što za posledicu ima probleme sa kožom, metabolizmom i gojenjem.

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas