Ukoliko su ćufte suve i zagorele nikom se neće dopasti. Pratite ovaj recept i bićete prezadovoljni.
Mališani u Italiji obožavaju da jedu taljatelje sa mini-ćufticama, a dopašće se i našoj deci ukoliko se naprave, zaista, malim.
Pročitaje još: Volite pečurke i belo meso, a nemate mnogo vremena: Preukusan obrok za 400 dinara i 20 minuta (Foto)
Meso može da bude svinjsko ili juneće, a mešavina obe vrste mesa je najukusnija.
Sastojci:
- 300 grama mlevenog mesa
- manja glavica crnog luka
- čen belog luka
- jaje
- stara kifla i sredina dva parčeta hleba
- malo mleka
- beli biber
Priprema:
U posudu se stavi meso, celo jaje, sitno iseckan crni luk, kao i beli luk. Dodaju se biber i suvi začin. Hleb se prethodno potopi u malo mleka, pa se ocedi i stavi u posudu sa meosm. Sve se dobro izmeša rukom, a kada se kompletno masa sjedini - ostavi se da odstoji najmanje pola sata.
Treba napraviti što manje loptice, od oko tri santimetara, da bi se deci dopale.
Dlanovima se formiraju loptice, a ukoliko se pripremaju za decu ćufte treba da budu što manje. Tiganj sa uljem se ugreje, a kada se stave ćufte smanji se jačina.Ćufte se brzo peku i terba voditi računa da ne zagori jedna strana.
Sos od paradajza
U šerpu se stavi malo ulja, zagreje i izruči konzerva paradajz pelata. Odmah se začini suvim začinom, belim biberom, kašikicom origana i šećera. Na tihoj vatri se krčka oko 20 minuta, uz povremeno mešanje, a kada se sos zgusne - gotov je.
Pročitajte još: Zasladite se slatkišem koji se NE PEČE (Foto)
Ćufte mogu da se jedu sa povrćem ili pireom, ali ove ćuftice, veličine dva santimetara, idealne su za taljatelama sa paradajz sosom, jer će ih deca obožavati kao mališani u Italiji.