Само 20 минута је потребно да би се спремио овај оброк, а осим што је једноставан није ни скуп
Пиринач са печуркама и белим месом може да се спреми за двадесетак минута и одлично је решење за брз ручак.
Прочитајте још: Скували сте супу? Спремите брзи сос од 4 састојка и ето ручка! (Фото)
Укупна цена овог оброка не прелази 400 динара, јер паковање шампињона од 400 грама у супермаркетима може да се купи за 100 динара. Килограм пилећег белог меса је око 400 динара, али препоручљиво је узети само један, већи комад за две особе који се сече на коцкице.
Састојци:
- 1 црни лук
- 400 грама
- 1 бело месо
- 1 црвена паприка (према жељи)
- шака грашка (према жељи)
- шоља пиринча
- шака сувог грожђа или брусница
Припрема:
У тигањ се испржи бело месо исечено на коцкице, а готово је чим промени боју. Бело месо се склони у дубок тањир.
Црни лук се исецка и, према жељи црвена паприка, па се пропржи на уљу у истом тигању у ком се пржило бело месо. Додају се печурке исечене на пола, уколико су мале, или на четвртине ако су веће.
Додају се шака грашка, као и суво грожђе или бруснице које се претходно стави у шољицу са водом да набубри. Уколико је грашак млад брзо је готов. Поново се врати бело месо. Све се лепо промеша, склони са рингле и поклопи поклопцем.
Бруснице или суво грожђе се претходно ставе у воду.
За то време се скува пиринач који се претходно, такође, полије водом да би се брже скувао. Вода у којој је стајао се проспе и пиринач пребаци у шерпу у којој ће се кувати.
Прочитајте још: Омиљено јело са бакином тараном: Спрема се лако и нико му не може одолети (ФОТО)
У дубок тањир се прво сипа пиринач, па се одозго кашиком покрије испрженим белим месом са печуркама.