Zdravija varijanta tradicionalnog jela

Ako želite da tokom ovog posta donesete nešto potpuno novo i neodoljivo, posna sarma sa suvim šljivama i orasima je savršen izbor! Ova inovativna verzija tradicionalne sarme spaja bogate ukuse kiselog kupusa sa slatkim notama suvih šljiva i hrskavim orasima, stvarajući jedinstvenu kombinaciju koja oduševljava na prvi zalogaj.
Brza i jednostavna za pripremu, ova sarma je idealna za posnu trpezu, jer će vaši gosti biti zapanjeni njenim neobičnim, ali predivnim ukusom. Oduvek omiljeno jelo, ali sa novim aromama – isprobajte nešto novo, i sigurno ćete osvojiti sve prisutne!
Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
1 veći krompir
200 gr opranog pirinča
2 kašike ajvara
malo suvih šljiva
aleva crvena paprika
tucana paprika buta
biber i so
ulje
lovorov list
4-5 čena belog luka
4 kašike mlevenih oraha
Priprema:
Ispržiti na ulju seckan crni luk i narendanu šargarepu. U to dodati rendan krompir i pirinač. Dodati ajvar, alevu papriku, tucanu papriku biber so, i deo belog luka.Sve izmešati. List odvojiti od kupusa skinuti korenčiće i zavijati sarmu. Ređati u dublju šerpu uspravno sarme u sredinu. Staviti ostatak kupusa na kocke preko njega staviti malo ajvara, suvih šljiva, ulja i još malo belog luka.
Pobacati i preko sarme lovorov list. Naliti i krčkati oko 2 i po sata.
(SD)