Oglas
· · Komentari: 0

RECEPT ZA SOČNE ĆUFTE KOJE SE NE RASPADAJU: Tajna je u jednom sastojku

Ovo je mala tajna velikih majstora

1729175074_shutterstock_345045482--1-.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Mnoge domaćice imaju svoje cake kada je priprema obroka u pitanju, a ono što nekim od njih predstavlja problem, jeste priprema savršenih ćufti koje se ne raspadaju.

Donosimo vam savršen recept, koji garantuje ukusan ručak.

Sastojci:

500 g mlevenog mesa
1 jaje
60 g parmezana
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
2 kašike peršuna
pola šolje prezli
2 kašike mleka
so i biber po ukusu
brašno

Za sos:

kašika ulja
kašika brašna
200 ml kuvanog paradajza
malo kečapa
kašičica šećera

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, parmezan, beli luk, maslinovo ulje, peršun, prezle, mleko, so i biber. Od mešavine mesa formirajte loptice i svaku uvaljajte u brašno.

Zagrejte još malo maslinovog ulja u tiganju i pecite ćufte po 5 minuta po strani, ili dok ne postanu hrskave i zlatne boje. Na malo ulja propržiti kašiku brašna, pa sipati paradajz, dodati malo kečapa i vode da se sos malo razredi, dodati začin i šećer.

(Stil)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas