Ovo je mala tajna velikih majstora
Mnoge domaćice imaju svoje cake kada je priprema obroka u pitanju, a ono što nekim od njih predstavlja problem, jeste priprema savršenih ćufti koje se ne raspadaju.
Donosimo vam savršen recept, koji garantuje ukusan ručak.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
1 jaje
60 g parmezana
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
2 kašike peršuna
pola šolje prezli
2 kašike mleka
so i biber po ukusu
brašno
Za sos:
kašika ulja
kašika brašna
200 ml kuvanog paradajza
malo kečapa
kašičica šećera
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, parmezan, beli luk, maslinovo ulje, peršun, prezle, mleko, so i biber. Od mešavine mesa formirajte loptice i svaku uvaljajte u brašno.
Zagrejte još malo maslinovog ulja u tiganju i pecite ćufte po 5 minuta po strani, ili dok ne postanu hrskave i zlatne boje. Na malo ulja propržiti kašiku brašna, pa sipati paradajz, dodati malo kečapa i vode da se sos malo razredi, dodati začin i šećer.
(Stil)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU