Oglas
· · Komentari: 0

Piletina na MEKSIČKI NAČIN: Sočno i ukusno jelo

Piletina spremljena na meksički način ima potpuno drugačiji ukus

1731328989_shutterstock_2507789599.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sastojci:

  • 60 g višenamenskog brašna
  • so po ukusu
  • sveže mleveni crni biber
  • 170 g pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 2 kašike ulja, podeljene
  • 1 luk, sitno seckan
  • 100 g kukuruza
  • 1/2 crvene paprike, očišćene i sitno iseckane
  • 1 kašika paradajz paste
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1/2 kašičice tucane paprike, plus još za serviranje
  • 1/2 kašičice mlevenog kima
  • 1/4 kašičice sušenog origana
  • 1/4 kašičice dimljene paprike
  • 60 ml suvog belog vina, po želji
  • 240 ml pilećeg bujona
  • 120 g pavlake za kuvanje
  • 180 g izmrvljenog belog sira
  • 1/2 limete
  • 60 g svežih listova peršuna

Recept za piletinu na meksički način:

Kako biste napravili ovu piletinu, zagrejte rernu na 190°. Na plitkom tanjiru posolite i pobiberite brašno. Osušite piletinu i premažite sa svih strana začinjenim brašnom,zatim otresite višak. U velikom tiganju zagrejte 1 kašiku ulja. Pržite piletinu, povremeno okrećući, dok ne porumeni, 2 do 3 minuta po strani. Prebacite na tanjir.

U istom tiganju na srednjoj vatri zagrejte preostalu 1 kašiku ulja. Pržite luk povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 3 minuta. Dodajte zrna kukuruza, papriku i paradajz pastu i kuvajte, mešajući, dok pasta ne postane ciglo-crvena, 2 do 3 minuta. Dodajte beli luk, čili u prahu, kim, origano i papriku i kuvajte, mešajući, dok ne zamiriše, još oko 1 minut. Sipajte vino, dodajte bujon i pustite da provri. Umešajte pavlaku za kuvanje i začiniti solju i biberom. Krčkajte, povremeno mešajući, dok se tečnost malo ne smanji i ne zgusne, oko 5 minuta.

Vratite piletinu i sve nakupljene sokove u tiganj. Prelijte sosom. Prebacite u rernu i pecite, okrećući piletinu na pola pečenja, 10 do 12 minuta. Izmrvite sir preko svega. Iscedite sok od limete i prelijte piletinu, a na vrh stavite peršun i pospite tucanom paprikom.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas