Oglas
· · Komentari: 0

Toskanska pohovana piletina je dugo čuvana tajna svih Italijana: Ne trebaju vam čak ni prezle, a ukus je neverovatan

Ovako pripremljenu piletinu morate da probate!

1740044792_shutterstock_2489018095.jpg
Oglas

Navikli smo da od italijana usvajamo razne metode kada je kuvanje paste u pitanju, ali sada vam donosimo nešto sasvim drugačije jelo, za koje se smatra da je jedno od najukunijih načina pripreme pilećeg mesa.

Sastojci:

500 g belog pilećeg mesa 
3 jaja
2-3 kašike brašna
2-3 komada belog luka
2 grančice ruzmarina
1 limun
so i biber po želji
listovi žalfije po želji
biljno ulje za prženje

Priprema:

Piletinu posolite i pobiberite. Dodajte malo ulja, iseckani beli luk, ruzmarin i listove žalfije. Operite limun, isecite na kriške i njima prekrijte piletinu. Stavite sve zajedno u frižider da se marinira barem dva sata, a idealno bi bilo preko noći.

Oglas


Kada ste spremni da pečete meso – pomešajte jaja i brašno. Ako je smesa pregusta možete dodati malo vode ili mleka. Posolite i pobiberite smesu po želji, pa uronite pripremljenu mariniranu piletinu u nju. Pustite da piletina bude u smesi oko 10 minuta.


Zagrejte ulje na šporetu u dubljem tiganju ili u loncu. Ulje bi trebalo da bude temperature oko 180 stepeni pre nego što u njega uronite meso.


Pecite piletinu u dubokom ulju od 10 do 20 minuta dok se termički ne obradi do kraja i ne dobije lepu hrskavu zlatno-žutu koricu. Vreme pečenja zavisi od debljine i veličine komada piletine. 


Stavite pečenu piletinu na papir za upijanje masnoće, a potom je poslužite s prilogom po želji.

Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas