Ovako pripremljenu piletinu morate da probate!

Navikli smo da od italijana usvajamo razne metode kada je kuvanje paste u pitanju, ali sada vam donosimo nešto sasvim drugačije jelo, za koje se smatra da je jedno od najukunijih načina pripreme pilećeg mesa.
Sastojci:
500 g belog pilećeg mesa
3 jaja
2-3 kašike brašna
2-3 komada belog luka
2 grančice ruzmarina
1 limun
so i biber po želji
listovi žalfije po želji
biljno ulje za prženje
Priprema:
Piletinu posolite i pobiberite. Dodajte malo ulja, iseckani beli luk, ruzmarin i listove žalfije. Operite limun, isecite na kriške i njima prekrijte piletinu. Stavite sve zajedno u frižider da se marinira barem dva sata, a idealno bi bilo preko noći.
Kada ste spremni da pečete meso – pomešajte jaja i brašno. Ako je smesa pregusta možete dodati malo vode ili mleka. Posolite i pobiberite smesu po želji, pa uronite pripremljenu mariniranu piletinu u nju. Pustite da piletina bude u smesi oko 10 minuta.
Zagrejte ulje na šporetu u dubljem tiganju ili u loncu. Ulje bi trebalo da bude temperature oko 180 stepeni pre nego što u njega uronite meso.
Pecite piletinu u dubokom ulju od 10 do 20 minuta dok se termički ne obradi do kraja i ne dobije lepu hrskavu zlatno-žutu koricu. Vreme pečenja zavisi od debljine i veličine komada piletine.
Stavite pečenu piletinu na papir za upijanje masnoće, a potom je poslužite s prilogom po želji.