Oglas
· · Komentari: 0

DIJETA 8 SATI: Može vam pomoći da se otarasite suvišnih kilograma, a možete jesti sve što želite

Isprobajte jelovnik koji vam može pomoći da smršate bez gladovanja

1720781406_1718531439_3868413_shutterstock-301460216_ff.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Dijeta osam sati je plan za mršavljenje nutricionista Dejvida Zinčenka i Pitera Mura, a predstavili su ga u knjizi "Osmočasovna dijeta: Gledajte kako kilogrami nestaju, dok jedete šta želite“.

Ova dijeta doživela je ekspanziju 2018. godine, a njena suština je da možete da jedete šta god želite. Međutim, postoji jedna caka. Omiljene namirnice možete konzumirati samo u okviru 8 sati tokom dana.

Poenta ovakvog načina ishrane je da sve kalorije koje su planirane za taj dan unesete u periodu od osam sati. Ostatak od 16 sati telo treba da iskoristi da se odmori.

Da li je teška?

Ako vam je teško da se odlučite koju ćete omiljenu hranu danas jesti, onda – da, ova dijeta jeste teška. U suprotnom, malo istrajnosti biće dovoljno da i vama ovo postane najbolja dijeta. Prema tvrdnjama autorki dijete u proseku se za pet dana gubi oko dva kilograma.

Koliko je rigorozna?

Zavisno od vašeg radnog vremena, to vreme može da bude klizno: 8-16h, 9-17h, pa čak i 10-18h. Ipak, ako počinjete tako kasno, častite sebe jednom nezaslađenom kafom ili čajem ranije ujutru.

Ako ne možete bez grickalica i druge brze hrane koju većina drugih dijeta brani, onda je dijeta 8 sati kao stvorena da postane najbolja dijeta i za vas! Ova dijeta može jedino da vam predstavlja problem ako ste navikli da jedete kasno uveče ili ako radite posao gde imate i treće smene, pa vam je raspored spavanja poremećen i dnevna rutina drugačija svaki dan.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas