Уколико и ви правите ове грешке, покушајте да их исправите.
Имајући у виду да је доручај најважнији оброк, не смемо га прескакати, а поред тога јако је важно и којом ћемо храном започети дан.
Постоје намринице које многи доручкују, али тада праве грешку, јер из њих неће добити енергију која им је потребна на почетку дана.
Прочитајте још: Кад треба доручковати, ручати и вечерати? Ово је идеално време за ОБРОКЕ
Ово су најчешће намирнице које се узимају као први оброк, а требало би их избегавати.
Пецива из пекаре
Најједноставније решење за доручак, посебно код оних који су на послу и немају времена да се хране здраво, јесу разна пецива из пекаре. Међутим, пецива нису добра за наш организам јер тада уносимо пуно адитива, белог брашна, соли, шећера и масти које нам нису потребне, а не уносимо нутритивне вредности које су неопходне
Воћни сокови и воћни јогурти
Без обзира на натписе на амбалажи, купљени сокови су пуни шећера и са њима не би требало започињати дан, а исти је случај са воћним јогуртима. Иако јесу лепо освежење за јутро, посебно током топлијих дана, куповни воћни јогурти нису здраво решење. Ако вам се тражи нешто слатко, уместо сокова и воћног јогурта поједите неку сезонску свежу воћку.
Калоричан доручак
Класичан доручак подразумева пржена јаја, виршле, сухомеснате производе, сиреве и сличне намирнице. Међутим, велике количине масти из тако калоричног доручка најпре нису здраве, а и завршиће тамо где не желите - а то је у масном ткиву. Такође, организам неће добити потребне витамине, минерале и влакна. Стога, ако волите јаја за доручак, најбоље би их било скувати и комбиновати уз двопек и чај.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ