Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седам РАЗЛОГА због којих треба да једете САРДИНУ: Ова намирница може имати јако ПОЗИТИВАН утицај на здравље

Уколико нисте љубитељ сардине, погледајте због чега она треба да буде на вашој трпези

1666360212_fish-g7507c4585_1920.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Сардина је готово неизбежна у редовној исхрани. Многима можда нису омиљене, али сардине су веома корисне за нормално функционисање организма.

1. Обилују Омега 3-масним киселинама

Сардине су један од најбољих природних извора есенцијалних омега-3 масних киселина на свету. Садрже и ЕПА и ДХА, две врсте есенцијалних масних киселина које тело користи за смањење упале, што резултира побољшаним здрављем, бољом функцијом мозга и мањим ризиком од хроничних болести. Студије показују да конзумирање хране попут сардине која је богата омега-3 масним киселинама може помоћи у лечењу од поремећаја расположења попут депресије и анксиозности. Такође, повољно делују на здравље срца, а доказано је да снижавају ниво холестерола и триглицерида.

2. Чува здравље костију

Због велике количине калцијума, сардине могу да вам помогну да сачувате здравље костију.

3. Чува здравље тироидне жлезде

Селен и јод су у синергији и основни су састав сардине. Селен је неопходан за добар рад тироидне жлезде.

4. Обезбјеђује телу довољну количину витамина Б12

Недостатак витамина Б12 може изазвати симптоме попут оштећења нерава, оштећења менталне функције, потешкоће у снабдевању ћелија кисеоником и хронични умор. Редовном конзумацијом сардине, надоместићете недостатак овог витамина који је кључан за правилно функционисање целог организма.

Прочитајте још: Сорта купуса СРПСКИ мелез је идеална за припремање ЗИМНИЦЕ: Толерантна је на хладноћу, а може вам УШТЕДЕТИ новац

5. Смањује апетит

Врло храњива намирница која ће вам обезбиједити осећај ситости и до неколико сати.

6. Контролише ниво шећера у крви

Сардине су препуне здравих масти и протеина, који делују на успоравање апсорпције шећера у крви. Комбиновање хране са високим уделом протеина и масти, попут сардина, са угљеним хидратима може успорити ослобађање глукозе (шећера) у крв, помажући у наглим осцилацијама шећера. Конзумирање сардине посебно је важно за људе који имају дијабетес, метаболички синдром или друга стања повезана са резистенцијом на инсулин.

7. Побољшава изглед коже

Масне киселине из сардина играју велику улогу у здрављу коже. Оне ублажавају упалне процесе на кожи и дају јој здрави сјај.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas