Кисели купус један је од најбољих намирница за јачање имунитета, док је његов сок идеалан за многе болести
Слана вода из купуса садржи велику количину минерала и витамина Ц. Најчешће се користи као лек против мамурлука, али је веома добар за пробаву, а користи се и за разне дијете.
Прочитајте још: ПОЈЕЛИ СТЕ ПОКВАРЕНО ЈАЈЕ: Ево шта све може да се деси
Оно што је битно напоменути је и то да треба водити рачина да расол и кисели купус нису превише слани, како не бисте добили повишени притисак. Расол, због велике количине витамина Ц одличан је у борби против прехлада. Такође садржи и витамин Е, савршени антиоксиданс, витамин К, важан за коагулацију, као и витамине Б комплекса. Зависно од начина кисељења купуса, лековитост расола може да се појача.
Прочитајте још: Уз помоћ ова ТРИ НАЧИНА проверите јесу ли јаја свежа
Расол би требало да пију и оболели од реуме због тога што минерал калијум подстиче излучивање воде из организма. Пијење овог сока између оброка помаже код упале црева и дијареје. Препоручују се три чаше до литар расола током целог дана у малим количинама, у трајању од три до четири недеље, против чира на желуцу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ