Kiseli kupus jedan je od najboljih namirnica za jačanje imuniteta, dok je njegov sok idealan za mnoge bolesti
Slana voda iz kupusa sadrži veliku količinu minerala i vitamina C. Najčešće se koristi kao lek protiv mamurluka, ali je veoma dobar za probavu, a koristi se i za razne dijete.
Pročitajte još: POJELI STE POKVARENO JAJE: Evo šta sve može da se desi
Ono što je bitno napomenuti je i to da treba voditi račina da rasol i kiseli kupus nisu previše slani, kako ne biste dobili povišeni pritisak. Rasol, zbog velike količine vitamina C odličan je u borbi protiv prehlada. Takođe sadrži i vitamin E, savršeni antioksidans, vitamin K, važan za koagulaciju, kao i vitamine B kompleksa. Zavisno od načina kiseljenja kupusa, lekovitost rasola može da se pojača.
Pročitajte još: Uz pomoć ova TRI NAČINA proverite jesu li jaja sveža
Rasol bi trebalo da piju i oboleli od reume zbog toga što mineral kalijum podstiče izlučivanje vode iz organizma. Pijenje ovog soka između obroka pomaže kod upale creva i dijareje. Preporučuju se tri čaše do litar rasola tokom celog dana u malim količinama, u trajanju od tri do četiri nedelje, protiv čira na želucu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU