Недостатак магнезијума може допринети болу и грчевима у мишићима и нервни систем целог организма учинити осетљивим
Магнезијум је минерал живота узевши у обзир да ниједан покрет тело не може да направи без овог елемента у мишићима и нервном систему. Ипак, код већина одраслих људи се бори са његовим недостатком у организму, па прибегава уносу кроз суплетенте и таблете.
Ипак, магнезијум се телу може надокнадити и кроз специфичну исхрану и конзумирање одређених намирница. Посебно богат магнезијумом је тофу.
Прочитајте још: Зову их "СЛАТКИШИ ПРИРОДЕ": Зашто би требало да више једемо УРМЕ?
Тофу даје довољну дневну количину гвожђа организму, минерала који је потребан телу како би производило хемоглобин.
У 65 грама тофу налази се 37 милиграма магнезијума. Ово је идентична количина овог вегетаријанског извора протеина која иначе задовољава 43 одсто дневних потреба за калцијумом. Тофу даје довољну дневну количину гвожђа организму, минерала који је потребан телу како би производило хемоглобин.
Тофу је неутралан и попримиће укус било које хране са којом се комбинује током кувања. Постоји бели, димљени, димљени са додацима и грил тофу. Најбогатији магнезијумом је бели тофу, који је погодан за припрему сложених сланих јела, где га је потребно попржити, најбоље претходно маринираног у соја умаку.
Прочитајте још: Лимун је изузетно ЗДРАВ, али особе које имају ОВЕ тегобе, не би смеле да га конзумирају
Потом “шницле” попрженог или грилованог тофуа можете прелити умаком по жељи и јести са тестенином, рижом. Димљени тофу се користи углавном као готови, хладни нарезак за сендвиче, али се ставља и при кувању уколико желимо да дамо димљени укус јелу.