Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВЕ ВЕЖБЕ ТОПЕ САЛО: Радите ове вежбе сваки дан по 6 минута и гледајте шта се дешава

Вежбе које се раде сваки дан по 6 минута осмислио је војни лекар.

1724581803_shutterstock_2235382861.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Ова гимнастика је постала широко позната још осамдесетих година прошлог века, а њен аутор је био пуковник медицинске службе Воробјев, који је написао више од 70 научних радова. Његов развој је два пута награђен златном медаљом ВДНКх. И што је најважније, она нема медицинских контраиндикација.

Невидљива гимнастика је идеална за људе који воде седентарни начин живота и скоро све време проводе испред екрана монитора, односно скоро све нас! За гојазне особе је одличан почетак физичке активности јер не изазива превелики стрес на срцу које је већ под сталним оптерећењем. А чак и лењи људи могу слободно да дишу, јер више нема потребе да се зноје, покушавајући да понове оно што мајстори спорта - лако раде.

"Невидљиве" вежбе за мршављење и здравље

Гимнастика траје само шест минута, али да би се постигао ефекат мораће да се ради сваких сат времена. Али, ово је само 8 вежби, које се могу радити и седећи, стојећи, испред телевизора, било где, не привлачећи пажњу других или породице. Ако мислите да ово неће бити довољно за пуно оптерећење, онда се варате. Многи људи се сломе већ другог или трећег дана, јер почињу да их боле сви мишићи, као после пар сати у фитнес центру.

1. Подизање пете - Могу се радити седећи или стојећи било где. Урадите 40 дизања.

2. Подизање прстију - Пете су чврсто притиснуте на под, само се подручје прстију подиже - 40 пута.

3. Увуците глутеалне мишиће - 50 покрета - Покушајте да затегнете мишиће силом. Можете га комбиновати са истовременим повлачењем перинеалних мишића - веома корисна вежба за еластичност мишића и здравље целог генитоуринарног система.

4. Увуците трбушне мишиће - Удахните кроз нос, издахните кроз уста и док издишете, увуците стомак. Поновите 20 пута.

5. Спојите лопатице - Исправите рамена, исправите леђа и, уз напетост, приближите лопатице једна другој.

6. Стисните шаке длановима - Ваше руке могу бити у било ком положају погодном за вас, равне, савијене, у различитим правцима. Уз знатан напор, стисните и отпустите дланове у песнице. Поновите 50 пута.

7. Окрените главу у страну - Лаганим темпом, врло глатко, окрените главу десно и лево за 90 степени. Урадите 20 пута. Ово је једина вежба која може привући пажњу.

8. Испружите браду - У било ком положају, повуците браду напред. Ово се може урадити са отвореним или затвореним устима, а онда ће доња усна ићи иза горње. Уверите се да осећате како се кожа растеже до подручја кључне кости. Савршено помаже да се ослободите двоструке браде.

Предности невидљивих вежби:

промовисати обуку свих мишићних група;
активирати рад унутрашњих органа;
стимулише процесе циркулације крви;
елиминисати стагнацију лимфе;
убрзати метаболизам;
појачати сагоревање масти.
Ово је најнеупадљивија верзија гимнастичких вежби. Боље је одштампати такав подсетник и задржати га прве недеље тако да вам увек буде при руци, али након неколико дана ћете чврсто запамтити све ове покрете и аутоматски ћете их изводити. И након три недеље, они ће постати навика и могу остати за цео живот, помажући да се стекне хармонија, грациозност, лепота и здравље.

Стилл 

Бонус видео: 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas