Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРОМЕНИТЕ НАЧИН РАЗМИШЉАЊА И И РЕШИЋЕТЕ СВЕ СВОЈЕ ПРОБЛЕМЕ: Стрес и брига ће нестати чак и кад живот није фер

Живот је низ избора, а ових 7 навика вам ништа добро неће донети. И када знате да је живот неправедан према вама, не чекајте промену.

1724403101_shutterstock_2127333446.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Живот је скуп свесних избора и одлука, а свако има слободу да неке ствари прихвати или не прихвати, узме ил остави..Однос са људима је комплексан, баш као и однос са самим собом.

У исто време ви сте и главни глумац, и сценариста, и редитељ сопственог животног филма, а ваше одлуке воде до неуспеха или среће.
Као што има ствари о којима ником не треба да се правдате, Ово су одлуке и навике које вам ништа добро неће донети.

1. Ако живите по туђем мишљењу


Често дозвољавате да мишљење других људи диктира ваш пут уместо да га сами бирате. Изаберите како да живите свој живот; то је ваш посао и одговорност. Немојте слушати друге да вам говоре шта желите и што вам је потребно. Криза средњих година настаје када се коначно пробудите и схватите да сте цео живот живели за добро других.

2. Ако мислите да је живот неправедан према вама


Људи који мисле да живот треба да буде праведнији према њима стално нешто чекају. Онда се узнемире када ствари не иду онако како би желели. И често буду љубоморни на друге. Не чекајте да вам успех закуца на врата. Понекад се добрим људима дешавају лоше ствари, а понекад ми сами (несвесно) наносимо штету туђим животима. Сви само покушавају да живе. Схватите да се универзум не врти око вас.

3. Ако комуницирате са токсичним људима


Токсични људи су за друге као пијавице. Постоји ли неко из вашег живота који вам одмах пада на памет? Близак пријатељ, значајна друга особа или чак члан породице? Може бити веома тешко уклонити такве људе из свог живота, поготово кад вам много значе. Ако одлучите да избаците ове људе из свог живота, то је у потпуности ваш избор. Прекидање сваког контакта са неким ко вас вуче на доле може се осећати као да вам је огромна тежина спуштена са груди.

4. Ако се лоше понашајте према свом телу


Имате само једно тело, а ваше здравље је ваша највреднија имовина. Ако то занемарите, ваше тело ће вас издати. Будите физички активни. Једите здраво.

5. Ако сте фокусирани на материјалне вредности


Понекад људи јуре за "стварима" у покушају да постану срећни. А задовољство због ствари брзо нестаје.

6. Ако сте опседнути прошлошћу


Да ли лежите будни целе ноћи због нечега што сте се осећали веома непријатно пре 10 година? Највероватније је све што сте рекли или урадили одавно потпуно заборављено од стране друге особе. Да ли је природно да се осврнете на прошле догађаје или тренутке које сматрате "грешкама"? Опседнутост прошлошћу или задржавање на њој не помаже. Десило се оно што се догодило и то се не може променити. Временске машине, нажалост, не постоје.

7. Ако сте незадовољни садашњошћу


Ово може бити један од најтежих проблема са којима ћете морати да се суочите. Прошлост се већ десила, будућност још није стигла, садашњост се увек дешава. Ово је мало чудна ствар за размишљање. Људи увек покушавају да пронађу "тајну среће“, али тајне нема.

Можда сте тужни, љути или фрустрирани због посла који нисте добили или аутомобила који нисте могли да приуштите. Имате право на ова осећања, али одвојите тренутак да се осврнете на свој живот, пре пет година и сада. Јесу ли ствари боље? Још горе? Покушајте да направите листу предности и недостатака. Ако има више предности, онда вам добро иде. Све мање само значи имате још посла.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas