Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ЈЕ ШТИТ ЗА ЗАВИСТ, ЉУТЊУ И БЕС: Ово треба да кажете уколико вам неко упути ружне речи

Стари мудри учитељ испричао је својим ученицима како да одговоре на завист, бес, мржњу и увреде других. Мудра прича корисна је свима.

1724828435_shutterstock_2204953753.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Мудре приче ризнца су проверених савета за живот. Међу њима је и прича о старом мудром учитељу борилачких вештина и лекцији коју је дао својим ученицима како да одговоре на завист, бес, мржњу и увреде других људи. Та прича корисна је свима.

Стари мајстор борилачких вештина одлучио је да се више никада не бори. Али једног дана га је ипак изазвао самоуверени млади ратник, који је веровао да је много вештији и јачи од свог учитеља.

Међутим, стари мајстор је једноставно седео и никако није реаговао на провокације гордог човека. Тада је младић почео да вређа њега и његове претке како би га испровоцирао, али ни то му није помогло. Млади ратник је очајавао и на крају отишао.

Ученици мајстора били су изненађени поступком свог учитеља, а многи су почели да га осуђују:

„Зар заиста не цените своју част и част својих предака?“

Тада м мудри учитељ рече:

„Када вам је дат поклон, а ви га не прихватите, коме онда припада тај поклон?“

„Наравно, ономе ко га даје!“, одговори један ученик.

„Тако је и са завишћу, љутњом и мржњом. Ако их не прихватимо, они остају код даваоца.“

Сенса 

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas