Oglas
· · Komentari: 0

OVO JE ŠTIT ZA ZAVIST, LJUTNJU I BES: Ovo treba da kažete ukoliko vam neko uputi ružne reči

Stari mudri učitelj ispričao je svojim učenicima kako da odgovore na zavist, bes, mržnju i uvrede drugih. Mudra priča korisna je svima.

1724828435_shutterstock_2204953753.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Mudre priče riznca su proverenih saveta za život. Među njima je i priča o starom mudrom učitelju borilačkih veština i lekciji koju je dao svojim učenicima kako da odgovore na zavist, bes, mržnju i uvrede drugih ljudi. Ta priča korisna je svima.

Stari majstor borilačkih veština odlučio je da se više nikada ne bori. Ali jednog dana ga je ipak izazvao samouvereni mladi ratnik, koji je verovao da je mnogo veštiji i jači od svog učitelja.

Međutim, stari majstor je jednostavno sedeo i nikako nije reagovao na provokacije gordog čoveka. Tada je mladić počeo da vređa njega i njegove pretke kako bi ga isprovocirao, ali ni to mu nije pomoglo. Mladi ratnik je očajavao i na kraju otišao.

Učenici majstora bili su iznenađeni postupkom svog učitelja, a mnogi su počeli da ga osuđuju:

„Zar zaista ne cenite svoju čast i čast svojih predaka?“

Tada m mudri učitelj reče:

„Kada vam je dat poklon, a vi ga ne prihvatite, kome onda pripada taj poklon?“

„Naravno, onome ko ga daje!“, odgovori jedan učenik.

„Tako je i sa zavišću, ljutnjom i mržnjom. Ako ih ne prihvatimo, oni ostaju kod davaoca.“

Sensa 

Bonus video: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas