Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ЋЕ ВАС ПИТАТИ НА РАЗГОВОРУ ЗА ПОСАО: На ово ТРИК ПИТАЊЕ обратите пажњу

Стручњак за запошљавање открива на које питање на разговору за посао је најбоље да слажемо.

1726141605_shutterstock_2458303737.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Уколико сте у потрази за новим послом, обратите пажњу на трикове послодаваца и савете стручњака за запошљавање који могу да вам помогну. Бројни послодавци користе тестове на основу којих процењују ко је најбољи кандидат за позицију коју траже, а међу њима је и једно питање. Ана Папалија, стручњак за развој каријере, објаснила је зашто је прави одговор на то питање - лаж.

Људе често на разговору за посао збуњује питање: "Да ли сте се пријавили за посао у другим компанијама?". Можда вам се чин да је исправно да кажете како је фирма у коју сте дошли на разговор за посао, једина коју разматрате, али стручњак каже да то не би требало да урадите. Ево и зашто:

"Када вас у интервјуу питају: 'Да ли идете на разговоре за посао у друге фирме?', постоји само један одговор, чак и ако није истина. Ово је најважнији концепт када су у питању разговори за посао, па ако заборавите све остало што сам вас икад научила, желим да запамтите ову једну ствар - што мање то желите, они вас више желе", рекла је Ана.

"Ако се на разговору за посао понашате као да сте очајни и да вам треба овај посао и желите ову позицију, то ће их мало одбити. Не могу то да објасним, то су људи, зар не? Желимо оно што не можемо да имамо. Следећи пут када вас неко пита: 'Да ли идете на разговоре за посао у друге фирме?', реците 'Да'. А када питају где, реците: 'Радије бих да то остане поверљиво'", објаснила је.

"Ако сте у завршном кругу код друге компаније или више њих, требало би то да кажете током разговора за посао. Што су мање ваше вештине доступне, то можете да захтевате већу плату. Имате скуп вештина који је јединствен и ако желите да добијете најбољу понуду, што год чинили, држите све опције отвореним док не потпишете уговор", саветовала је Ана.

Мондо 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas