Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
невероватно

Била је код дечка, када је уследио пакао: У пожару јој изгорело ЦЕЛО ЛИЦЕ, ватрогасци су је СЛУЧАЈНО ПРОНАШЛИ (ФОТО)

Једна обична ноћ претворила се у пакао

1651777117_solrun.png
Фото: Инстаграм/принтскрин/солруналда
Oglas

Двадесетчетворогодишња студенткиња из Шведске одлучила је да једну ноћ проведе у стану код свог дечка, али умало је те ноћи изгубила живот. Пожар који се проширио умало није однео животе двоје младих људи.

Солрун Валдорф из Рејкјавика на Исланду одлучила је да преноћи код свог дечка Рахмона Анварова тог октобра 2019. године. Њен дечко становао је као подстанар, а пожар је избио усред једне безазлене људске грешке и успео је да се прошири великом брзином. Солрун и Рахмон нису на време приметили да нешто није у реду и нису се извукли и у једном тренутку су се онесвестили. Ватрогасци су их извукли, али је Солрун задобила тешке повреде и опекотине - преноси Даилy Маил. Управо ту почиње борба ове храбре девојке.

У коми је била месец дана, а морала је бити превачена у Шведску на даље лечење. Опоравак је био дуг, те је након коме уследио период рехабилитације где је Солрун поново учила да хода јер су њени мишићи атрофирали. Морала је да се избори са психофизичким траумама и да прихвати своје тело које се променило. Највише је стрепела од поновног сусрета са дечком, будући да је њено лице претрпело највише последица.

Прочитајте још: Небојша има ИQ 209, до ДВАДЕСЕТЕ године осмислио је три патента: НАСА се отимала о његове изуме, а сада једва преживљава (ВИДЕО)

Иако се уплашила да је Рахмон неће прихватити у таквом стању, испоставило се супротно! Он је остао уз њу.

Прочитајте још: "ПОБЕГАО САМ СА СВОГ ВЕНЧАЊА": Чувар српске културе, Виктор Лазић, постао ИНДОНЕЖАНСКИ зет (ФОТО)

То јој је дало додатну снагу да се избори са злурадим коментарима, дошаптавањима и људима који су остављали погрдне коментаре на друштвеним мрежама где поносно показује своје ожиљке. Она охрабрује људе који имају сличне проблеме и подиже свест људи о опасности пожара.

Пожар избио током спремања вечере

"Пожар се догодио 23. октобра 2019. Мој дечко је изнајмио собу, а ја сам преноћила. Док смо спавали, газда је дошао кући и почео да кува. Из неког разлога, уље се запалило. Није било апарата за гашење пожара, па је узео лонац и покушао да побегне са њим напоље. Али одмах испред улазних врата испустио је лонац и ватра се изузетно брзо проширила по целој кући. Били смо у подрумској просторији тако да су нам улазна врата била једини излаз. Пробудили смо се и отворили врата спаваће собе, видели ватру и успаничили се" - испричала је Солрун.

У том тренутку запазили су један мали прозор и покушали да га разбију, али..

"У соби је постојао прозор на тераси који је мој дечко покушао да разбије канцеларијском столицом. Али било је толико дима и били смо веома слаби. Мислим да смо се врло брзо онесвестили. Колико ми је речено, ватрогасци су стигли пет минута касније и успели су да разбију прозор. Нашли су мог дечка на поду и успели су да га извуку. Али, пошто ја нисам живео тамо, нису знали да ц́е у соби бити још једна особа. Када је ватра била под контролом, случајно су ме нашли у кревету мог дечка и успели су да ме извуку -  објаснила је ова храбра девојка.

Опоравак који још траје

Солрун је провела два месеца у Шведској. Првих месец дана била је у коми, док је други провела на рехабилитацији. Након коме, њени мишићи су изгубили тонус и атрофирали су. Уследиле су и операције, а она је поново морала да учи да хода. Дане је проводила са цевчицама у грлу, под гомилом седатива и била је дезоријентисана.

Осим тога, морала је да оде и на трансплантацију коже, али и на операцију која је подразумевала чишћење слузи из плућа.

Прочитајте још: Политичарки ПОЧЕО ПОРОЂАЈ пред публиком у сред говора на конвенцији: Уследила је хитна интервенција (ВИДЕО)

Рахмон је задобио опекотине по рукама, леђима и грудима, али лакше од Солрун, те је био на кућном лечењу на Исланду. Њих двоје се нису видели два месеца, колико је трајао опоравак.

"Провела сам много времена бринући се да ће ово бити превише. Не само да нисам изгледала као раније, већ сам имала и ограничене могућности и била ми је потребна помоћ у свему. Била сам забринута да неће више желети да буде са мном. Када сам се вратила на Исланд, био је диван и пун разумевања. Потпуно је доказао да су моје бриге погрешне. Схватам да је то мој ирационалан страх, и он никада није показао нити учинио било шта да ме натера да верујем да ће отици" - отворено је признала.

Повратак у нормални живот

Солрун је доживела велики шок када је угледала своје лице након коме. Осим естетике, ова девојка има проблем са плућима која су тешко оштећена остала. Признала је и да нема много енергије након овог труматичног догађаја.

"Ако једног дана одем у супермаркет, тог дана не могу много више да урадим. Могу да издахнем само са 30-40 одсто плућа, а често добијам бронхитис и упалу плућа", рекла је.

Њу чека и реконструктивна хируршка интервенција лица. Због ожиљака има и проблема са отварањем уста. Следе јој операције које би њене проблеме свеле на минимум.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas