Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДВА САСТОЈКА ВАС МОГУ СПАСИТИ: Ево шта треба да урадите уколико изгорите на сунцу

Савети који вам могу користити уколико изгорите током лета

1718977899_Foto-Profimedia-suncanje.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Претерано излагање сунцу, неће вам учинити кожу лепшом и препланулом, већ само може да вам направи додатни проблем – опекотине. Све што после тога остаје, јесте црвенило, свраб и пецкање коже.

Ако не желите да будете “црвени као рак”, избегавајте претерано сунчање у периоду од 11 до 16 часова, јер су тада УВ зраци најјачи, а ако је већ касно и кожа вам је настрадала, ово су савети дерматолога.

Наиме, дерматолози сугеришу да алое вера и кокосово уље могу да помогну у ублажавању опекотина и смањењу ожиљака узрокованих од превише излагања сунцу, пише “Wелл анд Гоод”.

Међутим, дерматолошкиња Гита Јадав, оснивачица ФАЦЕТ Дерматологије, каже да је важно и када примењујемо кокосово уље.

- Ако га нанесете пребрзо након опекотине, могли бисте да погоршате болну, натечену, спржену кожу задржавањем топлине. Стога препоручујем прво употребу алое вере, а потом кокосовог уља - објашњава она.

То значи да ако имате било каквих забринутости у вези са кожом опеченом од сунца, одложите наношење кокосовог уља и држите се расхлађивања алое вере или креме за сунчање.

(НајЖена)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas