Већину намирница сигурно имате у кући, а млевене орахе можете заменити лешницима или бадемима.
Узмите једну шољу и нека вам она буде мерица којом ћете сипати све састојке, јер је то једини начин да добијете добру количину намирниц.а. Такође, набавите малу чашу (најбоље за жестока пића) којом ћете правити тортице. Пластично јаје није добар избор, јер ће кора бити топла.
Прочитајте још: Најлакши викенд-слаткиш: Пупољци РУЖИЦА од лиснатог теста за 100 динара (ФОТО)
Састојци:
- 4 јајета
- 2 шоље шећера
- 2 шоље брашна
- 2 шоље млевених ораха
- 1 шоља зејтина
- 1/4 прашак за пециво
Припрема:
Укључите рерну на 200 степени. Раздвојте беланца и жуманца и улупајте прво шлаг миксером, па додајте кашику по кашику шећера. Док ради миксер наставите да додајете жуманца, па зејтин, брашно и на крају орахе. Када све добро умутите, сипајте смесу у плех и убаците у рерну.
Чим извадите кору одмах направите тортице
Кора се пече док не порумени и обавезно проверите чачкалицом да ли је печена пре него што је извадите. Када се испече, извадите кору из плеха и пребаците на радну површину. Чашицом извадите тортице и одмах их пребаците на тањир да се хладе. Тесто које је остало од прављења тортица измрвите руком.
Прочитајте још: Купите две крушке и направите брзо и лако овај ЕЛЕГАНТНИ слаткиш попут француских кувара (Фото)
Састојци за фил:
- 200 грама млека
- 1 шоља шећера
- 100 грама чоколаде
- 100 грама ораха
У шерпу сипајте млеко и загрејте га на рингли, па изломите чоколаду и сипајте у млеко, додајте шећер и непрестано мешајте. Када се све лепо сједини склоните са ватре и додајте орахе. Мешајте и до дајте измрвљене остатке коре. Када се направи густ фил који можете кашикицом да стављате на врх сваке тортице - завршили сте посао.
Прочитаје још: Руси нису познати по слаткишима, али овај КОЛАЧ морате пробати
Тортице ће бити још укусније ако направите шлаг од слатке павлаке и украсите их вишњама или шареним мрвицама.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ