Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Фризер принцезе Дајане отворио душу: Објаснио како је било стилизовати косу најфотографисаније жене на свету - "Волео сам да ризикујем"

31. августа навршило се 27 година од смрти принцезе Дајане у саобрац́ајној несрећи у Паризу. Имала је само 36 година, а сећања на њу живе и данас

1725284183_373d262884ffc502fe871109182683d2388f446e.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Фризер принцезе Дајане, Ричард Далтон, решио је да након неколико деценија од сарадње са најпознатијом женом на свету проговори о томе како је било бити главни и одговорини за косу највољеније принцезе.

Иако Далтон није радио са Дајаном шест година у време њене смрти, увек је чувао своја сец́ања на њу. Сада, уз охрабрење своје пријатељице Рене Плант, кустоса Музеја принцезе Дајане, Далтон је поделио сец́ања у својој новој књизи, "Моја деценија са Дајаном".

- Као лојалан поданик краљевској породици, никада до сада нисам ништа јавно делио да бих је заштитио. Имам 76 година, као краљ Чарлс, и желео сам да документујем своју праву причу. Прошло је 27 година, а ништа у мојој књизи није штетно за Дајанин карактер. Само дивне успомене - почео је причу Далтон за Пипл.

Далтон је био одговоран за стилизовање Дајанине фризуре уочи њеног венчања са Чарлсом 29. јула 1981. године, иако он није био тај који јој је стилизовао косу на велики дан. Тим задатком се бавио његов колега Кевин Сханлеи. У књизи Далтон назива Дајанину косу на дан венчања „катастрофом“, а каже да се и она сама сложила.

- Дајана ми је изразила да би волела да може поново да се уда како би имала косу какву треба. Међутим, никада није споменула било које друго жаљење док сам је фризирао.

Принцеза Дајана и Далтон волели су да померају границе њеном косом, која је морала да буде стилизована на све начине, укључујуц́и и безброј тијара и шешира на глави који су употпуњавали њен изглед.

- Волео сам да ризикујем са Дајанином косом покушавајуц́и нове ствари.

Током деценије рада на Дајаниној коси, Далтон је видео принцезу Дајану и у најбољим и најгорим издањима.

- Неких дана би била срец́на, неких дани тиха. Све сам ово доживео са Дајаном. Навикао сам се на стрес - каже за Пипл.

Како наводи, тек након што је престао да ради са њом 1991. године, Далтон каже да је схватио под коликим је стресом био као човек одговоран за фризуру најфотографисаније жене на свету. Када јој је фризурирао последњи пут, Далтон каже да је „прошла кроз веома тешку фазу свог живота са Чарлсом и желела је ново особље".

БОНУС ВИДЕО


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas