Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЖЕНА КОЈУ ЈЕ ДАЈАНА МРЗЕЛА: Гурнула ју је низ степенице, ствари јој ставила у кесе за смеће и избацила је из куће

Са Рејн Спенсер се Дајанин отац оженио 1976, седам година након што га је супруга и мајка његове деце напустила.

1727421546_Foto-Profimedia-Dajana.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Недавно је обележено 27 година од смрти принцезе Дајане, једне од највољенијих чланица британске краљевске породице у историји и жене која својим животом интригира и данас.

Испричано је много прича о свему што је ломило славну леди Ди током само 36 година њеном живота, укључујући несрећан брак с данашњим краљем Чарлсом, бројне љубавнике, борбу против булимије и депресије, као и однос с њеним родитељима, на првом месту с мајком Франсес Шанд Кид.

Међутим, још једна жена била је врло значајна за детињство и младост принцезе Дајане.

Ко је била маћеха принцезе Дајане?

У питању је Рејн Спенсер, којом се Дајанин отац оженио 1976, седам година након што га је супруга и мајка његове деце напустила. Ћерка наследника богате аристократске породице Александера Мекоркодејла и списатељице Барбаре Картланд представљена је на балу дебитанткиња 1947, као 18-годишњакиња.

Тада је проглашена дебитанткињом године и ускоро се верила с Џералдом Хамфријем Леџом, за ког се удала следеће године. С њим је добила четворо деце, а током брака се заинтересовала за политику и са 23 године постала најмлађа чланица Градског већа у Вестминстеру, као чланица Конзервативне партије, а у локалној власти је остала наредних 17 година.

Са Џоном Спенсером, оцем принцезе Дајане и њеним колегом из одбора за архитектонско наслеђе, ступила је у везу 1973, а затим се развела од првог супруга три године касније.

Удајом за Спенсера, постала је грофица од Спенсера, а четворо деце које је њен супруг имао из претходног брака – укључујући леди Ди – никада је није заволело.

Наводно су је иза леђа звали "Ацид Раине", што је игра речи с њеним именом и значи "кисела киша", а како им је недостајала мајка, која је изгубила борбу за старатељство, певали су јој чувену дечију песмицу "Кишо, кишо, одлази".

Када је Џон Спенсер доживео мождани удар и завршио у лондонској болници, она је наводно била уз њега. У високим друштвеним круговима се причало да је Рејн држала Дајану и њеног брата и сестре подаље од болнице, инсистирајући на томе да само она треба да се брине о њему. Ерл Спенсер се опоравио, али су Дајани биле потребне године да успостави нормалан однос с маћехом и захвали јој на томе како је неговала њеног оца.

Принцеза је касније тврдила да је гурнула Рејн низ степенице након што Спенсер и она нису хтели да се јаве њеној мајци на венчању њеног брата 1989.

Три године касније, након што је Џон Спенсер преминуо, његова деца су приморала Рејн да напусти њихову породичну кућу, односно чувено имање Алторп. Писало се, штавише, да је Дајана напунила кесе за смеће маћехином одећом и да их је њен брат Чарлс шутирао низ степенице.

Рејн се удала и трећи пут, за француског грофа Жан-Франсоу де Шамбруна у року од годину након што је остала удовица, али је овај брак трајао мање од две године.

Њени пасторци из брака са Спенсером исмевали су њену безуспешну романсу, па је било посебно изненађујуће када је Дајана понудила да закопају секире, након што се принцеза развела од принца Чарлса 1996. Како је у документарном филму "Дајанина зла маћеха" из 2017. рекао њен бибши батлер Пол Барел, "Дајана је била потпуно свесна шта ради, знала је да је то био преокрет".

– Знала је да породица Спенсер неће бити срећна, али није марила јер је мислила да је време да се Рејн врати – казао је он.

Наводно је Дајана заплакала и захвалила се Рејн на љубави коју је пружала њеном покојном оцу, а потом су се две жене загрлиле. Од тада су редовно комуницирале, а тек након што је принцеза од Велса страдала, откривено је колико су се зближиле пред крај Дајаниног живота.

Рејн је говорила током истраге о смрти принцезе Дајане 2007. и истакла да је она увек говодила да Рејн "није имала скривене намере".

– Толико људи је, јер је била популарна и светски позната, желело нешто од ње. То је био веома исцрпљујући живот – закључила је маћеха леди Ди.

Пред крај живота, Рејн је радила као директорка у ланцу робних кућа "Харродс", а ту прилику пружио јој је власник компаније Мохамед ал Фајед, отац Додија ал Фаједа, последњег љубавника принцезе Дајане, који је погинуо с њом у Паризу 1997.

Рејн је преминула 21. октобра 2016, након борбе против рака.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas