Oglas
· · Komentari: 0

Frizer princeze Dajane otvorio dušu: Objasnio kako je bilo stilizovati kosu najfotografisanije žene na svetu - "Voleo sam da rizikujem"

31. avgusta navršilo se 27 godina od smrti princeze Dajane u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Imala je samo 36 godina, a sećanja na nju žive i danas

1725284183_373d262884ffc502fe871109182683d2388f446e.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Frizer princeze Dajane, Ričard Dalton, rešio je da nakon nekoliko decenija od saradnje sa najpoznatijom ženom na svetu progovori o tome kako je bilo biti glavni i odgovorini za kosu najvoljenije princeze.

Iako Dalton nije radio sa Dajanom šest godina u vreme njene smrti, uvek je čuvao svoja sećanja na nju. Sada, uz ohrabrenje svoje prijateljice Rene Plant, kustosa Muzeja princeze Dajane, Dalton je podelio sećanja u svojoj novoj knjizi, "Moja decenija sa Dajanom".

- Kao lojalan podanik kraljevskoj porodici, nikada do sada nisam ništa javno delio da bih je zaštitio. Imam 76 godina, kao kralj Čarls, i želeo sam da dokumentujem svoju pravu priču. Prošlo je 27 godina, a ništa u mojoj knjizi nije štetno za Dajanin karakter. Samo divne uspomene - počeo je priču Dalton za Pipl.

Dalton je bio odgovoran za stilizovanje Dajanine frizure uoči njenog venčanja sa Čarlsom 29. jula 1981. godine, iako on nije bio taj koji joj je stilizovao kosu na veliki dan. Tim zadatkom se bavio njegov kolega Kevin Shanlei. U knjizi Dalton naziva Dajaninu kosu na dan venčanja „katastrofom“, a kaže da se i ona sama složila.

- Dajana mi je izrazila da bi volela da može ponovo da se uda kako bi imala kosu kakvu treba. Međutim, nikada nije spomenula bilo koje drugo žaljenje dok sam je frizirao.

Princeza Dajana i Dalton voleli su da pomeraju granice njenom kosom, koja je morala da bude stilizovana na sve načine, uključujući i bezbroj tijara i šešira na glavi koji su upotpunjavali njen izgled.

- Voleo sam da rizikujem sa Dajaninom kosom pokušavajući nove stvari.

Tokom decenije rada na Dajaninoj kosi, Dalton je video princezu Dajanu i u najboljim i najgorim izdanjima.

- Nekih dana bi bila srećna, nekih dani tiha. Sve sam ovo doživeo sa Dajanom. Navikao sam se na stres - kaže za Pipl.

Kako navodi, tek nakon što je prestao da radi sa njom 1991. godine, Dalton kaže da je shvatio pod kolikim je stresom bio kao čovek odgovoran za frizuru najfotografisanije žene na svetu. Kada joj je frizurirao poslednji put, Dalton kaže da je „prošla kroz veoma tešku fazu svog života sa Čarlsom i želela je novo osoblje".

BONUS VIDEO


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas