Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
постајемо ванземаљци

Илон Маск жели да КОЛОНИЈАЛИЗУЈЕ МАРС? Открива свој план и колико ће да кошта прелазак на другу планету ПО ОСОБИ

Илон Маск, милијардер оснивач компаније СпацеКс и Тесла Моторс, открио је план своје компаније да пресели људе на Марс

1651074157_cosmonaut-g014dd23e8_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Шта би највише утицало на будућност човечанства? Већина људи би рекла свемирско путовање или вештачка интелигенција - али ја бих изабрао дуговечност и независну планету. - изјавио је Илон Маск

Прочитајте још: ПЕРУТАЊЕ, ТАМНЕ ФЛЕКЕ ИЛИ ДЕПИГМЕНТАЦИЈА? Откријте “швајцарску тајну” здраве коже

Излазак тамо је изузетно важан да би се осигурало да је све добро на Земљи и осигурало да човечанство преживи дугорочно. Главни разлог зашто нисмо имали свемирски програм у последњих неколико деценија је тај што је био прескуп - потрошио је више новца него што је било ко могао да замисли, а да није обавио много корисног посла у оквиру разумних трошкова.

Зашто је Илон Маск права особа да води ову мисију

Упркос његовој способности за публицитет, нема сумње да је Илон Маск један од највизионарнијих проналазача на Земљи. Успешно је лансирао ракету у свемир и покренуо нову еру у приватним свемирским путовањима. 

Нема сумње да Маск жели да колонизује Марс - и верује да се то може урадити са данашњом технологијом. Он процењује да ће изградња самоодрживе цивилизације коштати око 200.000 долара по особи, што би могло учинити ствари веома интересантним овде на Земљи ако успе. Хоћемо ли имати милијардере који се селе у свемир док милијарде остају заробљене на својој матичној планети? Надајмо се да неће. Али према Маску, колонизација није само неопходна – она је неизбежна. Он предвиђа да ће човечанство постати мултипланетарно у року од једног века због пренасељености и претњи климатским променама на Земљи. 

"Биће тешко, ризично и на путу ће бити жртава... али могуће је то учинити. Мислим да то треба да урадимо. А ако то не урадимо, на крају смо осуђени на пропаст. Не постоји друга планета на коју би се преселили. И тако је заиста наша једина опција да постанемо свемирска цивилизација и врста са више планета. Јер у супротном, ако останемо на једној планети ... неизбежно ћемо изумрети на крају." - Прича Маск. 

Какав би био живот на Марсу?

Живот на Марсу би се веома разликовао од живота на Земљи. Марс има много нижу гравитацију, што значи да ће људи који се тамо крећу доживети велике физичке промене током времена. Живот на Марсу такође представља велике изазове за људски опстанак. На садашњем нивоу технолошког напретка, не би било могуће узгајати храну напољу током дужег временског периода због високог УВ зрачења и прашних олуја. Међутим, научници кажу да ако људи могу да живе под земљом или у куполама са храном која се узгаја у њој, онда живот на Марсу можда не би био превише изазован.

Остало нам је само да видимо како ће овај пројекат тећи даље, јер визионар попут Илона Маска делује врло поуздано и охрабрујуће када прича о овим стварима и њиховим могућностима, као што је ето - живот на другој планети. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas