Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Новински чланак из 1963. године предвидео облик, величину и карактеристике МОБИЛНОГ ТЕЛЕФОНА? (ФОТО)

Вирални пост на друштвеним мрежама тврди да је чланак објављен у новинама још 1963. године предвиђао да ће људи широм света у будућности моћи да носе мобилне телефоне у џеповима

1664962468_telefon-.jpg
Фото: Пеxелс/Принтсцреен Тwиттер/@Хистреепиx
Oglas

Уз наслов "Моћи ћете да носите телефон у џепу у будућности", чланак је такође приказао репрезентативну слику мобилног уређаја који носи жена и који тачно изгледа као преклопни телефон модерног времена. Чланак је наводно објављен 18. априла 1963. у  Менсфилду, Охајо Њу Јоурнал.

Прочитајте још: Шест техника да постанете емоционално јача особа: Промените угао посматрања

У чланку се од читалаца тражи да не очекују да ће технологија ускоро бити објављена пошто је уређај у лабораторијском развоју, наводи се у извештају.

- Овај телефон је далеко у будућности – комерцијално. Једног дана, "мејнфилдери" ће носити своје телефоне у џеповима. Ипак, не очекујте да ће бити доступан сутра. Управо сада, то је у лабораторијском развоју и он ће омогућавати оператеру да упућује позиве и одговара на позиве где год да се налази - рекао је Фредерицк Хунстман, комерцијални менаџер телефонске компаније

Никола Тесла, био је један од главних научника, који је предвидео да ће људи широм света моћи да се повежу, једни са другима помоћу технологије која ће лако стати у џеп прслука.

Вирални чланак, такође предвиђа да ће уређаји омогућити функције укључујући звучнике, тако да ако је особа заузета нечим да ће и даље моћи да разговара преко телефона, помоћу звучника.

- Други телефони будућности укључују апарат, који говори на глас, али и телефон са визуелном сликом. Моћи ће да се користи као обичан телефон. Уколико сте заузети припремањем оброка помоћу звучника омогућићете разговор са другом особом. 

У чланку се такође предвиђа тренд видео позива, као и да ће људи моћи да гледају друге помоћу минијатурне телевизијске камере. Технологија се у то време звала "ТВ телефон". 

- Телефон са визуелном сликом омогућава људима да разговарају преко микрофона и звучника, док минијатурна телевизијска камера преноси слику - напомиње се.

Прочитајте још: Да ли имате неки од ових СИМПТОМА? Ово је 10 ОПАСНИХ болести узрокованих МОБИЛНИМ ТЕЛЕФОНИМА
 
Поред овога, поменути су и наговештаји слања порука: "ТВ телефон" ће такође имати систем за пренос потписа и касетофон за разговоре - закључује се у чланку.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas