Има и оних јела које многи заобилазе, јер не само да нису примамљива, већ их је чувeни гастро портал Тејст Атлас уврстио у најгора јела на свету
Када говоримо о јелима, укуси се разликују широм света, али нека храна има лошу репутацију због свог необичног изгледа, мириса или укуса. Можда су врсни специјалитети, али другима представљају прави изазов за непце.
У наставку прочитајте којих пет јела се сматрају најгорим и изазивају шок код људи.
5. Jellied eels
Традиционална улична храна источног Лондона датира из 18. века и првобитно је то био јефтин и лак начин да се направи добро јело, са доста домаћих јегуља које су биле лако доступне у реци Темзи. Јегуље се сецкају, кувају око пола сата у зачинском биљу, па кад се охладе - тада би риба произвела свој желатин, а на исеченим комадићима би се формирао мекан, провидан желе. Текстура желеа је деликатна и мекана, а иако ће неки рећи да је непријатна, њихов укус је јединствен - благ, слан, попут укисељене харинге, али без необичног "рибљег" мириса. Обично их прате бели бибер и сирће како би се додатно нагласили укуси.
4. Angulas a la cazuela
Традиционално шпанско јело се припрема од младих јегуља (angulas), куваних у посуди (cazuela), обично од глине. Овај деликатес се често сервира са маслиновим уљем, белим луком и љутом паприком, што му даје јединствен и ароматичан укус.
3. Calskrove
Овај оброк је изум ресторана Tre Kronor из Шведске. Састоји се од пице и хамбургера (заједно са хлебом, преливима и преливом) и помфритом. Калоријско јело првобитно је измишљено за људе који нису могли да одлуче да ли да узму пицу или хамбургер након обилних пића током изласка.
2. Bocadillo de sardinas
Једноставан седвич долази из Шпаније - прави се обично само од багета и сардина, а могу се додати и паприка, парадајз, зелена салата, лук, авокадо, сенф, јогурт сос, печурке, динстано поврће и маслиново уље.
1. Blodpalt
Јело је повезано са северним деловима Шведске и финском Лапонијом, а подразумева кнедле од ражаног или јечменог брашна и животињске крви. Иако се некада припремало са крвљу ирваса, данас постоје бројне регионалне варијације које користе крв различитих животиња, разне зачине, а понекад и пире од кромпира. Према корисницима Тејст Атласа кнедле су оцењене као најгоре јело, са оценом 1,6.
(РТ)
БОНУС ВИДЕО