Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈГОРА ЈЕЛА НА СВЕТУ: Само за "храбре"

Има и оних јела које многи заобилазе, јер не само да нису примамљива, већ их је чувeни гастро портал Тејст Атлас уврстио у најгора јела на свету

1736865047_Untitled.jpg
Фото: Принтскрин/Инстаграм
Oglas

Када говоримо о јелима, укуси се разликују широм света, али нека храна има лошу репутацију због свог необичног изгледа, мириса или укуса. Можда су врсни специјалитети, али другима представљају прави изазов за непце.

У наставку прочитајте којих пет јела се сматрају најгорим и изазивају шок код људи.

5. Jellied eels

Традиционална улична храна источног Лондона датира из 18. века и првобитно је то био јефтин и лак начин да се направи добро јело, са доста домаћих јегуља које су биле лако доступне у реци Темзи. Јегуље се сецкају, кувају око пола сата у зачинском биљу, па кад се охладе - тада би риба произвела свој желатин, а на исеченим комадићима би се формирао мекан, провидан желе. Текстура желеа је деликатна и мекана, а иако ће неки рећи да је непријатна, њихов укус је јединствен - благ, слан, попут укисељене харинге, али без необичног "рибљег" мириса. Обично их прате бели бибер и сирће како би се додатно нагласили укуси.

4. Angulas a la cazuela

Oglas

Традиционално шпанско јело се припрема од младих јегуља (angulas), куваних у посуди (cazuela), обично од глине. Овај деликатес се често сервира са маслиновим уљем, белим луком и љутом паприком, што му даје јединствен и ароматичан укус.

3. Calskrove

Овај оброк је изум ресторана Tre Kronor из Шведске. Састоји се од пице и хамбургера (заједно са хлебом, преливима и преливом) и помфритом. Калоријско јело првобитно је измишљено за људе који нису могли да одлуче да ли да узму пицу или хамбургер након обилних пића током изласка.

2. Bocadillo de sardinas

Једноставан седвич долази из Шпаније - прави се обично само од багета и сардина, а могу се додати и паприка, парадајз, зелена салата, лук, авокадо, сенф, јогурт сос, печурке, динстано поврће и маслиново уље.

Oglas

1. Blodpalt

Јело је повезано са северним деловима Шведске и финском Лапонијом, а подразумева кнедле од ражаног или јечменог брашна и животињске крви. Иако се некада припремало са крвљу ирваса, данас постоје бројне регионалне варијације које користе крв различитих животиња, разне зачине, а понекад и пире од кромпира. Према корисницима Тејст Атласа кнедле су оцењене као најгоре јело, са оценом 1,6.

(РТ)

 

БОНУС ВИДЕО

Oglas

 

Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas