U nekoliko poteza napravite savršenu zapršku
Mnogo puta kada pravite zapršku, dogodi se da vam ostanu grudvice, koje umeju baš da vam pokvare pripremu jela. Profesionalni kuvari, otkrili su trikove, kako da omiljeno jelo zapržite bez ikakvih problema.
Pročitajte još: Očistite KUVALO ZA VODU od nakupljenih minerala i naslaga: Napravite jednostavnu smesu
Prženje:
Iskusni kuvari uvek prvo prže brašno u dobro zagrejanom tiganju bez dodavanja putera. Posuda mora biti potpuno suva. Brašno pržite dok ne promeni boju, ali vodite računa da vam ne zagori.
Dodavanje vode:
Brašno razblažite u maloj količini vrele vode. Kada je voda vruća, a vi dodate brašno i dobro promešate, garantovano neće biti grudvica, prenosi sajt stvarukusa.
Dodavanje u sos:
Nikada nemojte odjednom sve da sipate u jelo ili sos, jer se tako neće ravnomerno rasporediti. Sipajte po malo i na više strana, pa promešajte koliko možete.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU