Припрема зимнице је посао који захтева доста времена, па често окупи све чланове породице како би свако урадио понешто.
Постоје грешке које већина прави приликом прављења зимице, а можете лако да их спречите.
Не стерилишете тегле правилно
Овај корак никако не смете да прескочите, јер ако флаше или тегле не буду 100 одсто чисте, ваш труд може бити узалудан.
Прво тегле добро оперите детерџентом за судове, а кад се кратко оцеде, пребришите их памучном крпом. Потом, загрејете рерну на максимално 100 степени, поређате тегле у плех тако да им отвор буде окренут надоле, и грејте их максимално 20 минута.
Прочитајте још: Зашто је кување одлична активност за здравље нашег мозга
Употребљавате презрело или оштећено поврће или воће
Важно је да плодове које бирате за зимницу буду чврсти и без оштећења, како би зимица потрајала. Важно је да намирнице перете и сецкате непосредно пре него што почнете да правите зимницу.
Не затварате тегле правилно
Део испита на ком већина домаћица падне - добро затварање тегли и стерилизација поклопца. Важно је да овај корак не заборавите. Металне поклопце за теглу стерилисаћете најбоље ако их оставите да се кувају у кључалој води.
Добар начин за затварање боца с куваним парадајзом или воћним соком је помоћу новинског папира и беланцета. Комаде новинског папира умочите у умућено беланце, спојите по два и њима обложите врх флаша. Беланце ће се осушити и биће херметички затворене.