Пекар открио тајни састојак који додаје тесту када меси хлеб
Нико не воли хлеб и пецива „од јуче“, ни старе од неколико сати. Када их купујемо у пекари, обично питамо продавце да ли је свеже, размишљајуц́и да ли је скоро изашло из рерне.
У продавницама се свежина проверава „додиром“ или притискањем пецива, па ц́ете у свакој продавници видети такозване „професионалне пипаче“, најчешц́е старије људе који овом техником пре куповине проверавају на десетине векни.
Ако се након притискања тесто брзо врати у првобитно стање – свеже је. Ако остане „спљоштен“, боље га заобиђите.
Ако правите хлеб код куц́е, вероватно сте приметили да он обично брже стари и постаје мрвљив од оног из пекаре, али у чему је тајна?
Који састојак додају пекари, па је тесто дуго свеже и меко као памук?
Цака је у једном неочекиваном састојку, а то знају само професионалци!
– Век трајања пекарских производа, хлеба, мафина и колача можете продужити додавањем кашике меда у тесто. Захваљујуц́и овом тајном састојку, мафини, лепиње и хлеб остају дуго свежи и не мрве се – објашњава професионални кувар из „Хаггис Пуб & Китцхен“.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ