Трик кувара
Домаћице кажу да нема ничег простијег него скувати грашак. Отворите кесу замрзнутог поврћа, сипате у воду која кључа, оставите да ври неколико минута, па оцедите и зачините? Ипак, уколико спадате у оне које га припремају на старински начин, онда се морате мало више помучити.
Прочитајте још: Трикови да СЛАВСКИ КОЛАЧИ дуже остану свежи: Одложите их према врсти
Прво издинстате мало црног и белог лука, па затим шаргарепу и на крају додате грашак кувате све до запршке. На крају богато запржите и сервирате.
Међутим, сада нутриционисти имају потпуно нови предлог. У топлом тигању отопите мало путера, додајте замрзнути грашак и поклопите, па на тихој ватри оставите да се полако динста у сопственој течности. Путер је најважнији састојак у овом рецепту за грашак, јер му даје посебан укус, али ваља додати и кашику шећера, тако ћете добити прави специјалитет. Десетак минута касније можете додати зачине по жељи.
Посебно се добро слажу бели лук и мирођија. Оваквом припремом грашка чувате хранљиве материје које бисте иначе изгубили брзим кувањем у кључалој води.
Прочитајте још: Како да поставите СТО ЗА СЛАВУ: Ево где треба да се налази есцајг и зашто чиније и овали треба да буду исте боје
Такође, избегавате и лоше последице упрженог лука и запршке на стомак и цео систем за варење. Овако спремљен грашак можете сервирати као прилог уз месо или послужити као главно јело, уз додатак пржених јаја, кромпира и салате.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ