Након празника неписано је правило да остане пуно хране.
Према истраживањима, након Божића, у просеку се ваци око 4,2 милиона оброка сваке године.
Како бисмо то спречили, представљамо вам како да искористите храну која вам је остала за нова, иновативна јела.
Прочитајте још: Тајна је у ПСИХОЛОШКОЈ ДИЈЕТИ: Како да се решите килограма које сте "зарадили" током ПРАЗНИЧНИХ ГОЗБИ?
Сендвич за посао
Остаци меса попут пилетине, свињетине или ћуретине лако могу постати база за сендвич. Направите сендвиче које ћете јести наредни дан или их понесите на посао, а по жељи можете их и тостирати.
Брускети
Уколико сте купили сувише хлеба, за вечеру припремите брускете. Нарежите хлеб и послажите у плех. Помешајте маслиново уље с насецканим белим луком. Потом премажите хлеб и запеците га пар минута у претходно загрејаној рерни.
Хрскави сендвичи
Остатке салата као што су руска или мимоза можете искористити да направите топле сендвиче. Премажите парче хлеба салатом и запеците у рерни. Добићете кремасту, а хрскаву вечеру или ужину.
Месна паштета
Од остатака меса можете направити и паштету. У блендер ставите исецкано месо, додајте два чена белог лука, со, бибер, маслиново уље и кашичицу сенфа. Све добро изблендујте док не добијете кремасту текстуру.
Кромпир крокети
Уколико вам је остало пире кромпира, сипајте га у чинију. Додајте му пола шоље брашна и једно јаје и умесите рукама тесто. Од такве смесе направите лоптице које ћете испржити на маслиновом уљу - добићете кромпир крокете - укусну грицкалицу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ