Nakon praznika nepisano je pravilo da ostane puno hrane.
Prema istraživanjima, nakon Božića, u proseku se vaci oko 4,2 miliona obroka svake godine.
Kako bismo to sprečili, predstavljamo vam kako da iskoristite hranu koja vam je ostala za nova, inovativna jela.
Pročitajte još: Tajna je u PSIHOLOŠKOJ DIJETI: Kako da se rešite kilograma koje ste "zaradili" tokom PRAZNIČNIH GOZBI?
Sendvič za posao
Ostaci mesa poput piletine, svinjetine ili ćuretine lako mogu postati baza za sendvič. Napravite sendviče koje ćete jesti naredni dan ili ih ponesite na posao, a po želji možete ih i tostirati.
Brusketi
Ukoliko ste kupili suviše hleba, za večeru pripremite bruskete. Narežite hleb i poslažite u pleh. Pomešajte maslinovo ulje s naseckanim belim lukom. Potom premažite hleb i zapecite ga par minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
Hrskavi sendviči
Ostatke salata kao što su ruska ili mimoza možete iskoristiti da napravite tople sendviče. Premažite parče hleba salatom i zapecite u rerni. Dobićete kremastu, a hrskavu večeru ili užinu.
Mesna pašteta
Od ostataka mesa možete napraviti i paštetu. U blender stavite iseckano meso, dodajte dva čena belog luka, so, biber, maslinovo ulje i kašičicu senfa. Sve dobro izblendujte dok ne dobijete kremastu teksturu.
Krompir kroketi
Ukoliko vam je ostalo pire krompira, sipajte ga u činiju. Dodajte mu pola šolje brašna i jedno jaje i umesite rukama testo. Od takve smese napravite loptice koje ćete ispržiti na maslinovom ulju - dobićete krompir krokete - ukusnu grickalicu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU