Наш најстарији обичај
Јесен је идеално време за припрему зимнице, али током године, домаћице припремају слатко и џем од сезонског воћа.
Прочитајте још: Идеалан јесењи ручак: Спремамо пилећи паприкаш према традиционалном рецепту (ВИДЕО)
Током припреме овог слатког оброка, често стоје поред шпорета јер скидају пену, која се прави током кувања.
У тренутку када слатко проври треба ставити мало маслаца, масти или уља (1 кашичица у односу 1 кг воћа на 1 кг шећера), и кувати на средње јакој ватри око пола сата. Такође, препоручује се да се слатко кува у фазама - из неколико пута - потребно је да кад се скува и охлади, поново стави на шпорет.+
На крају обавезно умешајте лимунтус. Након сипања слатког у вруће тегле и доброг затварања обавезно их окрените наопако. На тај начин слатко се неће ушећерити и дуже ће остати свеже. Уколико се чува на хладном месту смањује се могућност да се слатко са кога није скинута пена поквари.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ