Некада нисте могли да уђете у домаћинску кућу, а да вас поред кафе не сачека слатко од неке врсте воћа.
Ми вам предлажемо да искористите јагоде које већ имају да се купе и да направите домаће слатко од мирисних и свежих плодова.
Доносимо вам мало другачији рецепт од оног на који сте навикли.
У шерпу додајте и скроб који ће га брже згуснути, па ће припрема краће трајати.
Састојци:
1 кг јагода
1/2 лимуна
1/2 шоље шећера
2 кашике кукурузног скроба
2 кашике хладне воде
прстохват соли
Припрема:
Јагоде исеците на жељену величину, а затим их сипајте у шерпу. Додајте сок од лимуна, шећер и со. Промешајте, па кувајте док не крене да кључа. Након тога смањите температуру и додајте кукурузни скроб који сте помешали са водом (тако да нема грудвица) и наставите да крчкате још неких 7 минута. Сипајте у стерилисане тегле и оставите да се охладе на собној температури пре него што их ставите у фрижидер.
(Мондо)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ