Посна посластица
Састојци:
-20 кашичица шећера
-6 кашика зејтина
-250мл воде
-200гр млевених ораха
-250гр брашна
-1 прашак з апециво
-1 шоља шећера
-2 кашичице цимета
-250гр чоколаде за мешење
-џем од кајсије
-мало млека
Фото: Схуттерстоцк
Прочитајте још: Рецепт за ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ: Засладите дан уз укусан колач
Припрема:
Узети ширу шерпу, и у њој 20 кашичица шећера пропржити да се направи карамел. Налити воду, и додати уље, и држати шерпуна на ватри на благој температури док се шећер потпуно не растопи. Затим склонити са рингле, додати орахе, шољу шећера, цимет, брашно и прашак з а пециво. Све добро промешати варјачом, да се добије глатка маса. Испећи у плеху са пек папиром, на 200Ц, пред крај повећати на 220Ц. Када је кора испечена и охлађена, расећи је на два дела. Филовати је џемом од кајсија а преко њега слојем од чоколаде растопљене са мало млека и маслаца (пола, а пола се ставља по врху торте). Затим ставити другу кору, и преко остатак растопљене чоколаде.
Торту је добро држати на хладнијем месту.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ