Направите домаће слатко од грожђа по старинском бакином рецепту.
Oglas
Састојци:
1 кг црног или белог грожђа (без семенки)
100 г шећера
1 лимун (сок)
1 ванилин шећер (по жељи)
Припрема:
Оперите грожђе и одвојте бобице од петељки. Ставите бобице грожђа у шерпу, поспите шећером и додајте сок од лимуна. Оставите да одстоји око 1-2 сата, како би грожђе пустило сок. Ставите шерпу на средњу ватру и кувајте, повремено мешајући, док се шећер не отопи и слатко не почне да се згушњава. То може трајати око 30-40 минута. Да бисте проверили густину слатка, ставите кашичицу сирупа на тањир и оставите да се охлади. Ако је сируп густ и не разлива се, слатко је спремно.
(Трпеза)
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas