Тешко је замислити било коју торту или торту без шлага, јер без њега ниједан десерт не би био тако укусан, а да ли знате да направите домац́и шлаг?
Савршену торту, не можемо замислити без савршеног шлага. Детаљи су ти који чине разлику, а један од њих је дефинитвно оно што иде на сам врх скоро сваке посластице. Можемо посегнути за брзим решењем из кесице, али праве домаћице знају стари трик како да направите домаћи шлаг од млека и шећера који је бољи из барем 3 разлога:
Укус као из снова - прво и најважније, домаћи шлаг нуди неупоредиво богатији и кремастији укус од оног из кесице. Уз само неколико основних састојака - млеко, шећер и мало ваниле - добија се шлаг који је нежан, пуног укуса, и без вештачких адитива који су чести у кесицама. Разлика у укусу је не само приметна, већ и очаравајућа.
Текстура која плеше по непцима - текстура домаћег шлага се мора доживети. Он је ваздушаст, мекан и савршено се стапа са сваким залогајем торте. За разлику од индустријских варијанти које могу бити превише густе или гумене, домаћи шлаг се топи у устима, остављајући иза себе траг нежности и задовољства.
Здравија алтернатива - Без конзерванса, вештачких боја и арома, он је чист производ који слави природне састојке. Ово је посебно важно за оне који воде рачуна о свом здрављу или имају одређене прехрамбене рестрикције.
20 минута
Састојци:
1/4 шоље хладне воде
10 г желатина у праху
1 шоља млека
1/2 кашике екстракта ваниле
1/4 шоље шец́ера у праху
Припрема:
Ставите млеко у посуду па додајте охлађени желатин, а затим размутите. Након тога додајте шец́ер у праху, екстракт ваниле и ликер по жељи. Сада све то лепо умутите, оставите десетак минута, па поново умутите миксером док не добијете чврст шлаг. Пријатно!
Стилл
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ