Смрзнуто поврће често се налази на нашем менију.
Опште је познато да је поврће из замрзивача део већине кухиња. Брза је и лака опција за вечеру без грешке. Међутим, постоје неколико стари на које би ипак требало да обратимо пажњу приликом припреме замрзнутог поврћа.
Према Центрима за контролу и превенцију болести, одраслима се препоручује да поједу око 2 до 3 шоље поврћа дневно.
Прочитајте још: Формула за САЛАТУ у ШЕСТ корака: Текстура и неочекивани састојци су кључ доброг укуса!
Припрема смрзнутог поврћа
За почетак обратите пажњу приликом куповине, док сте још увек у продавници. Притисните кесу, уколико је то чврст комад леда, немојте да га узимате, то би значило да се одмрзло, па замрзло већ у продавници, а у том процесу може да изгуби хранљиве материје.
Када је реч о кувању смрзнутог поврћа, истиче се да је најбоље да га не стављамо у миктоталасну пећ и да га уместо тога кувате као редовно поврће како бисте максимизирали укус.
Прочитајте још: Тајна савршено куваног ПИРИНЧА: Требаће вам поклопац и виљушка! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Уколико испратимо све правце припреме можемо да повећамо хранљивост поврћа које на брз и лак начин припремамо.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ