Иако ово радимо сви.
Колико пута вам се догодило да сте остатке од ручка склонили у страну, а онда их поновно припремили за вечеру? Иако ово радимо сви, важно је знати како с неким остацима хране треба бити итекако опрезан јер вам могу нашкодити.
Печено црвено месо
Печену свињетину, телетину или јагњетину многи обожавају да једу свеже испечену, али и хладну и тако би требало и да остане. Наиме, печено црвено месо никако не би смели поновно пећи ни кувати, јер током термичке обраде оно мења структуру која никако не паше нашем телу.
Прочитајте још: Сазнајте да ли је РИБА ИЗ КОНЗЕРВЕ уопште здрава
Током двоструке припреме меса мења се састав протеина који организам не може или врло тешко пробавља и због тога може да постане токсично и да изазове пробавне тегобе.
Живина
Пилеће или ћуреће месо једна је од намирница коју најчешће једемо. Иако врло често уживамо у остацима печеног или куваог живинског меса од ручка, овакво месо требало би да једемо искључиво хладно, без икакве додатне припреме, чак и ако се оно налази на пиззи ли у сендвичу.
Прочитајте још: Купили сте кестен - како га спремити? (ФОТО/ВИДЕО)
Фото: Депозит
Реч је о хемијским реакцијама које се догађају у месу ако се оно припрема два пута. "Рециклирани" ручак тако може да изазове бројне желудачне и цревне тегобе.
Супа
Супа је многима право освежење и незаобилазни део породичног ручка и/или вечере. Иако ову укусну течност наше тело обожава, добро пазите ако планирате да је спремите за касније и послужите други или трећи дан јер она може да изазве бројне здравствене тегобе.
Прочитајте још: Идеалан за хладне дане: Рецепт за КАКАО, али ко ипак не би требло да га пије
Наиме, већ споменуто месо из супе не смете подгревати заједно с супом, а то важи и за поврће из супе, посебно целер. Дакле, ако планирате да спремате супу и следећи дан, процедите је да остане бистра и одложите у фрижидер, а ако желите да је послужите неки други дан, сипајте је у пластичну посуду и ставите у замрзивач.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ