Ова супа позната је од давнина у француској кухињи, а прави се и дан данас
Укусна и мирисна чорбица од лука која окрепљује. Ова супа позната је од давнина у француској кухињи, а прави се и дан данас. Добро ће вас окрепити и загрејати, али и не само то, одлична је и за јачање имунитета. Једно је сигурнои, овој супи нико не може да одоли.
Састојци:
- 3 главице црног лука
- 80 г маслаца
- 1 кашика брашна
- 750 мл бујона
- 1 кашичица соли
- мало белог бибера
- 2 мање кришке хлеба по тањиру
- 1 шољица белог вина
- 50 г ренданог качкаваља
Припрема:
1. Очишћен лук исеците на танка ребарца и пропржите га на половини маслаца док не добије златножуту боју.
2. Додајте брашно и пржите полако доливајући бујон.
2. Посолите и побиберите, па чорбу кувајте у поклопљеном суду око 20 минута, на средњој ватри.
4. На преосталом маслацу пропржите кришке хлеба с обе стране и разделите их у четири ватросталне посуде.
5. Чорбу склоните с ватре, сипајте бело вино, промешајте и прелијте кришке хлеба.
6. Поспите их ренданим сиром и запеците у јако загрејаној рерни 5–10 минута.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО