Мислите да је кување супе лако, варате се
Иако се кување супе чини као најлакши кулинарски задатак који захтева само шерпу воде, поврће и месо, скувати савршену супу није тако једноставно. Приликом кувања многи од нас праве неке грешке којих нисмо ни свесни.
Прочитајте још: Већина прави грешку приликом пржења ЦРНОГ ЛУКА: На овај начин можете да сачувате све његове бенефите
1. Кување на превисокој температури
У жељи за што бржим ручком, већина нас ће супу кувати на максимуму. У том случају месо би могло да буде суво, а поврће прекувано. Како би из свих намирница извукли најбоље супу је потребно кувати на нижој температури, односно крчкати.
Јачина кувања требала би да буде таква да се током процеса кувања на површини сваких неколико секунди појави један или два мехурића.
2. Недовољно соли
Ништа није толико битно као прави однос соли. Док кувате супу свакако је, с времена на време, пробајте како би погодили тачну количину зачина. Верујте својом чулу укуса радије него рецепту.
3. И вода је довољна
Иако многи од нас у супу стављају говеђу или пилећу коцку и без ње супа може да буде савршено укусна. Супе направљене само од воде с правим односом зачина и соли могу да буде сјајне.
Како би супи појачали арому, можете пробати с једним необичним зачином који неки стављају. Наиме, пред крај кувања додајте мало коре пармезана за другачији укус.
4. Прекувавање поврћа
Иако многи одмах на почетку кухања у лонац заједно с месом ставе и поврће то је грешка коју би свакако требали избјегавати.
Наиме, поврћу је потребно пуно мање кувања него месу, па га је потребно додавати постепено у супу, зависно од тога колико му је времена потребно да се скува.
Одмах на почетку можете ставити целер и лук те месо, а последњих пола сата додајте шаргарепу и по жељи остало поврће.
5. Неодговарајући зачини
Како би побољшали укус супе и дали јој другачију ноту често знамо да експериментишемо са зачинима и да притом претерамо. Премда су они најбољи начин на који можемо да побољшамо укус и изглед супе при одабиру треба пазити да се укуси добро сједине.
Прочитајте још: Колики је рок трајања ФЛАШЕ ВИНА НАКОН ОТВАРАЊА? Поведите рачуна, после одређеног времена не би их требало конзумирати
Покушајте са свеже млевеним бибером, зачинским биљем или пак мало нарибаног пармезана. Одлични додаци за крем супе су јогурт, кисела павлака, а можете пробати и са прженим бундевиним семенкама.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ