Укус пире кропмира који се не заборавља.
Пире кромпир је једно од оних јела без којег не можемо да замислимо недељни ручак. Код нас се углавном служи уз месо и сви у кући га воле.
Сви знамо основни рецепт, мало млека, мало уља и имамо пире кромпир, али ми вам данас дајемо рецепт за савршен пире кромпир који ће постати звезда трпезе. Тајна је у једном састојку!
Прочитајте још: Домаћи РЕЦЕПТ за ПЕЛАТ без конзерванса: Уз ОВАЈ трик ће зимница моћи да вам стоји и до ТРИ ГОДИНЕ! (ВИДЕО)
Рецепт за пире кромпир
Састојци:
- 800г белог кромпира
- 40г маслаца
- 50мл млека
- со
- моча
Припрема:
Кромпир исецкамо на коцкице и кувамо 20 мин од кључања воде. Извадимо кромпир и изгњечимо га. Додамо маслац, млеко и со по укусу.Све то заједно мешамо миксером док не добијемо фину, глатку масу.
Пред само сервирање, налијте уље (мочу) у којем се пекло месо (пилетина, свињетина, јунетина, није важно, ефекат ће бити исти). Промешајте да се сједини са остатком смесе. Ово је кључни састојак који ће ваш пире кромпир ставити на победничко постоље, сви ће вам тражити рецепт.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ