Нека су ствари биле много једноставније, бар када су рецепти у питању.
![1643914108_pjimage--35-.jpg](/cache/images/e/0/9/1/a/e091ab65f442ed1f5b970913a931ac6cd9492b03.jpg)
Пет рецепата којих се неке генерације одлично сећају. Осамдесетих и деведесетих година нема ко није редовно на столу имао неко од ових јела. Проверите листу и видите да ли навиру сећања?
1. Пихтије
У лонац се ставе свињске ногице, уши, репови, буткице, шупље јунеће кости и то се кува цео дан на смедеревцу. А онда се касније зачињена супа разлије по тањирима и када се стегне, пихтије се служе као предјело на славама.
2. Жуманце са шећером
Ако је дете хтело да једе нешто слатко, мајка је узимала жуманце и шећер и мутила смесу док се не сједини. Данас је то сасвим заборављен слаткиш.
Прочитајте још: Како да знате за сигурно да ли вам се ОДМРЗАВАЛА храна у фрижидеру? Потребни су вам само чаша и новчић
3. Хлеба и масти
Сви они који су одрастали осамдесетих година прошлог века сећају се среће и задовољства након што би, из целодневне игре напољу, дошли кући на вечеру и појели кришку хлеба намазаном масти и посутом црвеном зачинском паприком.
4. Боранија насуво
Кромпир, лук, шаргарепа и боранију ставимо у тепсију, па додамо 3 кашике масти и мало воде и зачина и гурнемо у рерну да се све то скрчка. Месо некад није било доступно као данас и јело се само једном недељно. И шта нам је фалило?
5. Чорба од празилука
Чорбица која крепи душу, али смо је ми данас занемарили. Када сте последњи пут спремили чорбу од празилука?
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ