Neka su stvari bile mnogo jednostavnije, bar kada su recepti u pitanju.
Pet recepata kojih se neke generacije odlično sećaju. Osamdesetih i devedesetih godina nema ko nije redovno na stolu imao neko od ovih jela. Proverite listu i vidite da li naviru sećanja?
1. Pihtije
U lonac se stave svinjske nogice, uši, repovi, butkice, šuplje juneće kosti i to se kuva ceo dan na smederevcu. A onda se kasnije začinjena supa razlije po tanjirima i kada se stegne, pihtije se služe kao predjelo na slavama.
2. Žumance sa šećerom
Ako je dete htelo da jede nešto slatko, majka je uzimala žumance i šećer i mutila smesu dok se ne sjedini. Danas je to sasvim zaboravljen slatkiš.
Pročitajte još: Kako da znate za sigurno da li vam se ODMRZAVALA hrana u frižideru? Potrebni su vam samo čaša i novčić
3. Hleba i masti
Svi oni koji su odrastali osamdesetih godina prošlog veka sećaju se sreće i zadovoljstva nakon što bi, iz celodnevne igre napolju, došli kući na večeru i pojeli krišku hleba namazanom masti i posutom crvenom začinskom paprikom.
4. Boranija nasuvo
Krompir, luk, šargarepa i boraniju stavimo u tepsiju, pa dodamo 3 kašike masti i malo vode i začina i gurnemo u rernu da se sve to skrčka. Meso nekad nije bilo dostupno kao danas i jelo se samo jednom nedeljno. I šta nam je falilo?
5. Čorba od praziluka
Čorbica koja krepi dušu, ali smo je mi danas zanemarili. Kada ste poslednji put spremili čorbu od praziluka?
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU