Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
укусно

Идеја за ручак: Како се прави ДОМАЋА СУПА СА ПИЛЕТИНОМ? (РЕЦЕПТ)

Викендом када имамо више времена могли бисмо да направимо домаћу супу.

1615020292_Untitled.jpg
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм/ Дидy Китцхен
Oglas

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Потребно вам је:

  • 2 батака са карабатком;
  • 1  пилећа леђа;
  • 3 шарагарепе;
  • Две беле зелени;
  • 1/4  везе першуна;
  • Со
  • 3 барена кромпира;
  • 300 мл. куваног парадајза;
  • Кашика брашна;
  • Со, бибер, кашика шећера.

Прочитајте још: Савршен деликатес: Не можете одолети неприкосновеном Чоко оранж чизу (ФОТО)

У шерпу од 5л, ставите пилетину и зелен, равну кашичицу соли и налите са 4 л. воде. Ставите да се кува око сат ипо. Да се поврће лепо скува, а пилетина пусти све сокове и масти. Кад почне да кува, обавезно скидајте пену, да супа не би била мутна. Пилетину купујем на пијаци, много ми је лепша и маснија него оне из продавница. Када је супа кувана, извадите зелен и пилетину, а супу закувајте са резанцима. Пилетину можете јести тако кувану, а можете је и запећи у рерни, што је мени много лепше. Кувану пилетину ставите на пек папир, посолите и убаците у загрејану рерну на 240 ° око 15, 20 минута. Рецепт за домаће резанце имате у ранијим постовима.

Е сад парадајз сосић. У шерпицу ставите 30 гр. путера, пустите да се истопи да додајте кашику брашна, промешајте, сипајте и 300 мл. куваног парадајза, кашику шећера и со и бибера по укусу. Кувајте на средњој температури уз стално мешање док се сосић не згусне.

Прочитајте још: Савршен деликатес: Не можете одолети неприкосновеном Чоко оранж чизу (ФОТО)

Кромпир обарите посебно. Ако га будете кували са супом, пустиће скроб и супа неће бити тако лепа. По жељи барен кромпир мозете исећи на четвртине, лепо зачинити (со, бибер, туцана ...) мало науљити и запећи са пилетином, буде савршен.

Уз овај ручак код мене је обавезан рен, који се савршено уклапа уз све ово.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas