Викендом када имамо више времена могли бисмо да направимо домаћу супу.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Потребно вам је:
- 2 батака са карабатком;
- 1 пилећа леђа;
- 3 шарагарепе;
- Две беле зелени;
- 1/4 везе першуна;
- Со
- 3 барена кромпира;
- 300 мл. куваног парадајза;
- Кашика брашна;
- Со, бибер, кашика шећера.
Прочитајте још: Савршен деликатес: Не можете одолети неприкосновеном Чоко оранж чизу (ФОТО)
У шерпу од 5л, ставите пилетину и зелен, равну кашичицу соли и налите са 4 л. воде. Ставите да се кува око сат ипо. Да се поврће лепо скува, а пилетина пусти све сокове и масти. Кад почне да кува, обавезно скидајте пену, да супа не би била мутна. Пилетину купујем на пијаци, много ми је лепша и маснија него оне из продавница. Када је супа кувана, извадите зелен и пилетину, а супу закувајте са резанцима. Пилетину можете јести тако кувану, а можете је и запећи у рерни, што је мени много лепше. Кувану пилетину ставите на пек папир, посолите и убаците у загрејану рерну на 240 ° око 15, 20 минута. Рецепт за домаће резанце имате у ранијим постовима.
Е сад парадајз сосић. У шерпицу ставите 30 гр. путера, пустите да се истопи да додајте кашику брашна, промешајте, сипајте и 300 мл. куваног парадајза, кашику шећера и со и бибера по укусу. Кувајте на средњој температури уз стално мешање док се сосић не згусне.
Прочитајте још: Савршен деликатес: Не можете одолети неприкосновеном Чоко оранж чизу (ФОТО)
Кромпир обарите посебно. Ако га будете кували са супом, пустиће скроб и супа неће бити тако лепа. По жељи барен кромпир мозете исећи на четвртине, лепо зачинити (со, бибер, туцана ...) мало науљити и запећи са пилетином, буде савршен.
Уз овај ручак код мене је обавезан рен, који се савршено уклапа уз све ово.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ