Bake su sigurno znale trik ili dva.
Ukoliko pravite domaću supu, a niste baš vični poput bake, onda vam se sigurno desilo da na kraju kuvanja, supa bude zamućena. Da se to više ne bi dešavalo, odajemo vam tri trika koji će vam izbistriti supu za tren oka.
Pročitajte još: POMFRIT KAO IZ RESTORANA: Evo šta treba da uradite pre prženja
Kako izbistriti supu?
1. Goveđa supa biće bistrija, ako joj dok se kuva dodate ljuske od jajeta.
2. Belance ima sposobnost da apsorbuje čvrste čestice, pa ovo svojstvo može korisno da se upotrebi ako je goveđa supa mutna. Najlakše će se izbistriti ako joj se doda malo lupanog belanceta, ostavi 10-15 minuta na toplom i onda procedi kroz gustu cediljku.
3. Želite li da goveđa supa bude lepe boje i bistra, šargarepu prvo propržite na malo masnoće, a potom je dodajte vodi u kojoj se već kuva meso sa ostalim povrćem za supu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU