Да би супа била бистрија и укуснија примените неки од савета искусних куварица.
Да бисте скували што укуснију супу, морате да комбинујете што више врста меса - говеђе, телеће и кокошије. Убаците и што више зелениша - першун, целер, паштрнак...
Што више врста меса супа ће бити укуснија.
Тек када проври, добро је посолите. Супа је увек укуснија уколико се кува лагано, на умереној температури, а зелен се дода тек када се одстрани пена са површине. У супу додајте и чашу хладне воде.
Прочитајте још: Зашто се каже да РЕН вреди КАО ЗЛАТО? У Русији је НЕЗАМЕНЉИВ, а ево и због чега
Ако вам се чини да је мутна, улупајте беланце и ставите га у супу док кува. Говеђа супа биће бистрија ако јој, док се кува, додате љуску од јајета.
Пеците љуске од јаја десетак минута у рерни на 180 степени, затим пустите да се охладе па их дробите док се комадићи не претворе у прах. Добијену масу можете свакодневно додавати у супе у кувана јела и тако си повећати унос калцијума који је сваком човеку неопходан за здраве кости.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ